Ruma joulupaita -kakku
15 annosta / yli 60 min / helppo
Ohjeesta tulee yksi noin 15 hengen paitakakku
Ainesosat
Pohja
- 1½ dl rypsiöljyä
- 2 dl vettä
- 1½ dl maustamatonta jogurttia
- 3 kpl kananmunia
- 3 dl fariinisokeria
- 4½ dl vehnäjauhoja
- 1 dl kaakaojauhetta
- 1½ tl Dr.Oetker leivinjauhetta
- 1 tl Dr.Oetker soodaa
- ½ tl suolaa
- 1 rkl Dr.Oetker luomu vaniljasokeria
Täyte
- 250 g mascarpone-tuorejuustoa
- 2 dl kuohukermaa
- 1 dl tomusokeria
- 2 tl Dr.Oetker luomu vaniljasokeria
- 3 tl Dr.Oetker rommiaromia
- 100 g tummaa suklaata
Koristelu
- 500 g Dr.Oetker punaista tai vihreää sokerimassaa
- 250 g Dr.Oetker valkoista ja punaista tai vihreää sokerimassaa
- Dr.Oetker koristerakeita
- 1 kpl kananmunan valkuainen
- 3 dl tomusokeria
Ohjeet
Pohja
Vuoraa syvä uunipelti leivinpaperilla. Sekoita öljy, vesi, jogurtti, munat ja fariinisokeri yhteen. Sekoita toisessa kulhossa jauhot, kaakao, leivinjauhe, sooda, suola ja vaniljasokeri yhteen. Yhdistä seokset ja sekoita tasaiseksi.
Kaada taikina uunipellille ja paista 175 asteessa noin 15 minuuttia tai kunnes taikinaan painettuun puutikkuun ei tartu enää taikinaa. Anna pohjan jäähtyä.
Täyte
Mittaa tuorejuusto, kerma, tomusokeri, vaniljasokeri ja rommiaromi kulhoon. Vatkaa kuohkeaksi vaahdoksi. Jaa vaahto kahteen osaan. Rouhi suklaat ja sekoita toiseen osaan vaahtoa.
Koristelu
Siisti ensin pohjan reunat. Leikkaa pohja sitten puoliksi, jotta saat kaksi suorakulmiota. Nosta suorakulmiot päällekkäin. Leikkaa suorakulmioiden alaosasta kaksi pitkää siivua hihoiksi, jäljelle jäävästä suorakulmiosta muodostuu paidan keskiosa. Leikkaa hihapalojen yläreunasta pois kolmiot, jotta saat aseteltua hihat alaviistoon keskiosan viereen. Muotoile paitaan kaula-aukko painamalla pyöreällä piparkakkumuotilla tai kulholla keskiosan yläreunasta pois pieni pala.
Nosta päällimmäinen kakkukerros sivuun. Levitä suklaata sisältävä täyte alemman pohjan päälle. Nosta toinen kerros täytteen päälle ja kuorruta kakku täytteen toisella osalla.
Kauli 500 g punaista tai vihreää sokerimassaa ohueksi levyksi ja nosta se kakun päälle. Tasoittele levy varovasti ja leikkaa ylimääräiset pois. Muotoile koristelua varten sokerimassasta kuusia, karkkikeppejä, lumihiutaleita tai muuta jouluista.
Tee valkuaisesta ja tomusokerista vatkaamalla paksu pikeeri. Lisää tarvittaessa hieman tomusokeria, jotta pikeeri pysyy muodossaan pursotettaessa. Siirrä pikeeri pursotinpussiin.
Viimeistele kakku sokerimassakoristein ja pikeeripursotuksin.
Kommentit(0)