Mokkapalaleivokset
15 annosta / 30 - 60 min / keskitaso
Ainesosat
Pohja
- 4 kananmunaa
- 3 dl sokeria
- 200 g voita
- 2 dl maitoa
- 4½ dl vehnäjauhoja
- ½ dl kaakaojauhetta
- 2½ tl leivinjauhetta
- 2 tl vaniljasokeria
Kuorrute
- 250 g voita
- 4½ dl tomusokeria
- ½ dl kaakaojauhetta
- ½ dl vahvaa kahvia
- koristerakeita
Ohjeet
Pohja
Kuumenna uuni 200 °C:seen. Vuoraa syvä uunipelti leivinpaperilla.
Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sulata voi ja lisää varovasti käännellen munavaahtoon. Siivilöi vehnäjauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja vaniljasokeri toiseen kulhoon. Kääntele jauhoseos munavaahtoon vuorotellen maidon kanssa. Levitä taikina esivalmistellulle uunipellille. Paista noin 15 minuuttia, älä ylikypsennä pohjaa tai se menettää herkullisuutensa. Jäähdytä.
Kuorrute
Vatkaa kuorrutetta varten huoneenlämpöinen voi kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Siivilöi joukkoon tomusokeri ja kaakaojauhe ja jatka vatkaamista vielä muutama minuutti. Lisää kahvi pienissä erissä voimakkaasti vatkaten. Siirrä kuorrute tähtityllalla varustettuun pursotinpussiin.
Leikkaa pohja kahteen osaan. Pursota toiselle puolikkaalle kuorrutteesta pieniä ruusukkeita. Nosta toinen puoli päälle kanneksi. Pursota päälle vielä kerros kuorrutetta. Viimeistele koristerakeilla. Anna leivosten jähmettyä jääkaapissa noin 30 minuuttia ennen leikkaamista paloiksi.
Miten isolle pellille teit pohjan?
Pohja on tehty noin 37×40 cm kokoiselle pellille.
Mitä tyllaa käytit?
Näissä on käytetty ihan Wiltonin 1M-tyllaa, joka on ehdoton suosikkini.
Leikkaa pohja kahteen osaan? Eikö pohja pidä ennen pursotusta leikata pieniksi leivoksen kokoisiksi osiksi ja vasta sitten tehdä pursotukset ?
Hei Leipuri kolmonen! Itse en leikannut pohjaa ensin paloiksi, täyte on sen verran jämäkkä ja oikein paistettu pohja tarpeeksi pehmeä, ettei se paina täytettä kasaan. Voit toki tehdä niinkin, että leikkaat ensin paloiksi ja pursotat sitten.