Focaccia
16 annosta / yli 60 min / helppo MMU
Ainesosat
- noin 7 dl vehnäjauhoja
- 1 tl suolaa
- 1 pss kuivahiivaa
- 3 dl vettä
- ½–1 dl oliiviöljyä
- (1–2 rkl korppujauhoja)
- muutama kirsikkatomaatti
- 1 sipuli tai oksa tuoretta rosmariinia
- sormisuolaa
Ohjeet
Mittaa vesi, suola ja kuivahiiva tilavaan kulhoon. Tee jauhoseoksen keskelle kuoppa ja kaada siihen haalea vesi. Ala sekoittamaan kuopan sisäosasta jauhoja vähitellen veden joukkoon. Alusta taikina kimmoisaksi ja jatka vaivaamista vielä leivinalustalla (tai pöydällä) noin 10 minuuttia. Siirrä taikina öljyttyyn kulhoon. Peitä kulho leivinliinalla tai tuorekelmulla ja anna taikinan kohota lämpimässä paikassa noin tunnin ajan.
Öljyä suorakaiteen muotoinen vuoka (noin 25x30 cm) oliiviöljyllä. Ripottele pohjalle halutessasi vielä hieman korppujauhoa, tämä tekee pohjasta entistä rapeamman.
Ota taikina kulhosta ja venytä se kevyesti vuoan muotoon. Älä kauli taikinaa, jotteivät kohotuksessa syntyneet ilmakuplat puhkea, vaan venytä sitä ujuttamalla sormet taikinan alle ja vetämällä vähitellen taikinaa suuremmaksi. Pirskottele oliiviöljyä taikinan päälle. Painele taikina täyteen koloja sormenpäilläsi. Lisää pinnalle haluamasi täytteet, esim. kirsikkatomaatteja ja öljyssä pyöräyteltyä rosmariinia, erilaisia sipuleita, juustoja tai vaikka perunaa, tässä vain mielikuvitus on rajana. Viimeistele ripottelemalla päälle vielä sormisuolaa. Peittele focaccia liinan alle kohoamaan vielä noin tunniksi.
Kuumenna uuni 225 ℃:seen. Laita focaccia kuumaan uuniin ja paista noin 20–25 minuuttia. Pirskottele päälle vielä hieman hyvää oliiviöljyä ja tarjoile.
Kommentit(0)