Tuulihatturulla
12 annosta / 30 - 60 min / keskitaso
Ainesosat
Pohja
- 125 g voita
- 2½ dl vehnäjauhoja
- 5 dl vettä
- ½ tl leivinjauhetta
- 3 munaa
Täyte
- 1 punasipuli
- hyppysellinen suolaa
- hyppysellinen sokeria
- 1 tl sitruunamehua
- 150 g naudan paistia
- 3 minikurkkua
- 1 paprika
- 200 g basilika (tai muuta maustettua) tuorejuustoa
- pippuria
Koristelu
- 100 g tuorejuustoa
- 50 g creme fraichea
- kirsikkatomaatteja
- minimozarellaa
- persiljaa
Ohjeet
Pohja
Kuumenna uuni 225 ℃:seen. Vuoraa syvä uunipelti Saga-leivinpaperilla. Sulata voi kattilassa. Lisää jauhot ja sekoita hyvin. Lisää vesi ja kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes taikina irtoaa kattilan reunoista. Ota kattila liedeltä ja anna jäähtyä hetki.
Sekoita leivinjauhe taikinaan. Lisää kananmunat yhsitellen huolellisesti sekoittaen. Levitä taikina esivalmistellulle uunipellille. Paista pohjaa noin 25 minuuttia.
Täyte
Hienonna täytettä varten sipuli. Ripottele päälle hieman suolaa ja sokeria, sekä sitruunamehua. Anna sipulin marinoitua noin 10 minuuttia. Hienonna nauta, suolakurkku ja paprika ja sekoita yhteen sipulin ja tuorejuuston kanssa. Mausta pippurilla.
Levitä täyte valmiin ja hieman jäähtyneen pohjan päälle. Kääri tiiviiksi rullaksi leivinpaperin avulla.
Koristelu
Viimeistele halutessasi tuorejuustopursotuksin, kirsikkatomaatein ja mozzarellapalloin.
Kommentit(0)