Korvapuustikuppikakut
12 annosta / 30 - 60 min / keskitaso
Ainesosat
Pohja
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 dl sokeria
- 2 tl kardemummaa
- ½ tl suolaa
- ½ tl soodaa
- ½ dl öljyä
- 1 prk (200 g) kermaviiliä
- ½ dl kuohukermaa
- 1 muna
Kanelivoi
- 50 g voita
- 1 tl kanelia
- 1 rkl sokeria
- + kanelisokeria ripotteluun
Kuorrute
- 150 g voita
- 3 dl tomusokeria
- 1 tl kardemummaa
- ½ dl creme fraichea
Kanelikinuski
- 1 dl kuohukermaa
- 1 dl fariinisokeria
- 1 tl kanelia
Ohjeet
Pohja
Vuoraa muffinipelti paperivuoilla. Kuumenna uuni 200 ℃:seen.
Mittaa vehnäjauhot, leivinjauhe, sokeri, kardemumma, suola ja sooda kulhoon ja sekoita hyvin. Lisää öljy, kermaviili, kuohukerma ja kananmuna ja sekoita tasaiseksi. Annostele taikina vuokiin.
Kanelivoi
Sekoita pehmeä voi, kaneli ja soekri yhteen. Lusikoi kullekin muffinille pari palaa kanelivoita ja pyöräytä lusikalla niin, että palat sekoittuvat hieman taikinaan. Ripotteele muffinien pinnalle kanelisokeria ja paista uunissa noin 10–15 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ja nosta sitten kuppikakut vuoasta ritilälle jäähtymään täysin.
Kuorrute
Vatkaa huoneenlämpöinen voi vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Siivilöi joukkoon tomusokeri ja kardemumma ja vatkaa vielä muutama minuutti. Lisää creme fraiche (huoneenlämpöisenä) ja sekoita tasaiseksi. Siirrä kuorrute pursotinpussiin ja kuorruta kuppikakuille.
Kanelikinuski
Mittaa kinuskin ainekset kattilaan. Keitä kinuskia, kunnes kylmään vesilasiin tiputetusta pisarasta muodostuu siisti pisara vesilasin pohjalle. Anna kinuskin jäähtyä hetki ja valuta sitten kuppikakkujen päälle. Viimeistele halutessasi raesokerilla.
Kommentit(0)