Supersuklaamokkapalat
15 annosta / 30 - 60 min / helppo
Ainesosat
Pohja
- 1 dl rypsiöljyä
- 1 dl vahvaa kahvia
- 200 g creme fraichea
- 1 tl Taylor & Colledge vaniljatahnaa
- 2 kpl kananmunaa
- 2 dl fariinisokeria
- 3½ dl vehnäjauhoja
- ¾ dl kaakaojauhetta
- 1 tl Dr. Oetker leivinjauhetta
- ¾ tl Dr. Oetker ruokasoodaa
- ½ tl suolaa
- 100 g tummaa suklaata
Kuorrute
- 1 pss Dr. Oetker choco dream icing and frosting
- 100 g maustamatonta tuorejuustoa
- 50 g pehmeää voita
- keksejä
- Dr. Oetker chocolate silver pearls
- Dr. Oetker Earthy cocoa luomu koristerakeita
Kastike
- 1 pss Dr. Oetker choco dream icing and frosting
- 1 dl kahvia
Ohjeet
Pohja
Vuoraa suorakaiteen muotoinen vuoka (25x30 cm) leivinpaperilla. Kuumenna uuni 175 ℃:seen.
Mittaa rypsiöljy, kahvi, creme fraiche, vaniljatahna, kananmunat ja fariinisokeri kulhoon ja sekoita yhteen. Sekoita toisessa kulhossa vehnäjauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe, sooda ja suola yhteen. Sekoita jauhoseos nesteisiin. Rouhi suklaa ja kääntele taikinaan. Levitä taikina vuokaan ja paista noin 20 minuuttia tai kunnes kakun reunaan painettuun puutikkuun ei tartu enää taikinaa. Jäähdytä.
Kuorrute
Sekoita kuorrutejauhe, tuorejuusto ja pehmeä voi kulhossa. Vatkaa 4 minuuttia. Levitä kuorrute pohjan päälle. Viimeistele kekseillä ja koristerakeilla.
Kastike
Sekoita kahvi ja kuorrutejauhe keskenään.
Moi, jäikö sulla toi kuorrute selkeästi sokeriseksi? Tein tuolla jauheella voikreemin ja vaikka kuinka vatkasin niin sokerikiteet rapisee hampaissa. Maku on hyvä kyllä.
Tässä en kyllä huomannut kiteisyyttä, eli voi olla, että tuohon tuorejuustoon sulaa vielä paremmin. Joskus olen huomannut sokerin sulavan paremmin, kun aloittaa vatkauksen hieman pienemmällä teholla ja nostaa tehoa vasta vähän myöhemmin.