Geishakakku
15 annosta / yli 60 min / keskitaso
Ainesosat
Pohja
- 150 g Digestive-keksejä
- 50 g hasselpähkinäjauhetta
- 1 rkl kaakaojauhetta
- 70 g voita
Geishatäyte
- 250 g geisha-konvehteja (tai muuta geisha-suklaata)
- 2 dl kuohukermaa
Maitosuklaatäyte
- 150 g maitosuklaata
- 150 g tummaa suklaata
- 4 dl kuohukermaa
- 1 tl vaniljatahnaa
Kuorrute ja koristelu
- suklaasprayta (vaaleanpunaista)
- suklaamakeisia
- hasselpähkinöitä
Ohjeet
Geishatäyte
Aloita kakun valmistus tekemällä ensin geishatäyte. Laita konvehdit kulhoon. Kuumenna kerma ja kaada se konvehtien päälle. Anna konvehtien sulaa välillä sekoitellen. Jäähdytä seos jääkaappikylmäksi (vähintään kaksi tuntia).
Vatkaa kylmä seos sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi. Älä kuitenkaan vatkaa liian pitkään, ettei seos juoksetu. Siirrä vaahto pursotinpussiin ja jätä odottamaan.
Pohja
Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan (halk. 20 cm). Öljyä ja tomusokeroi vuoan reunat.
Murskaa keksit ja sekoita joukkoon hasselpähkinäjauhe ja kaakao sekä sulatettu voi. Painele seos vuoan pohjalle. Pursota geishatäyte pohjan päälle paksuksi renkaaksi ja laita jääkaappiin odottamaan. Halutessasi voit pursottaa osan vaahdosta koristeeksi puolipallomuotteihin. Pakasta puolipallot, jotta ne irtoavat muoteista ja saat nostettua ne kakun päälle.
Maitosuklaatäyte
Paloittele suklaat kulhoon ja sulate ne varovasti mikroaaltouunissa tai vesihauteessa. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi ja mausta vaniljalla. Kääntele kerma suklaan joukkoon kahdessa tai kolmessa erässä. Riittää kun suklaa on juuri ja juuri sekoittunut kermaan, älä vatkaa liikaa, ettei seos juoksetu. Kaada mousse geishatäytteen päälle ja tasoita pinta. Anna kakun jähmettyä jääkaapissa seuraavaan päivään tai pakastimessa pari tuntia.
Kuorrute ja koristelu
Poista vuoka ja laita kakku vielä pakastimeen noin puoleksi tunniksi. Suihkuta kakun pinta kauttaaltaan suklaaspraylla (tämä kannattaa tehdä vaikka pihalla, koska spray leviää ja tekee lattioista liukkaat ja pinnoista rasvaiset). Koristele kakku haluamallasi tavalla.
Kommentit(0)