Discokakku
15 annosta / yli 60 min / keskitaso
Ainesosat
Pohja
- 4 kananmunaa
- 1½ dl erikoishienoa sokeria
- 2 tl Dr. Oetker aitoa vaniljasokeria
- 2 dl vehnäjauhoja
- ½ dl kaakaojauhetta
- ½ tl Dr. Oetker leivinjauhetta
Täyte
- 2 dl appelsiinimehua
- 4 liivatelehteä
- 2 dl vispikermaa
- 250 g maitorahkaa
- 1 dl sokeria
- 2 tl Dr. Oetker aitoa vaniljasokeria
- 100 g mustikoita
- 100 g vadelmia
Kuorrute ja koristelu
- 300 g voita
- 2 pss Dr. Oetker suklaakuorrutetta
- 5 rkl maitoa
- Dr. Oetker mustaa geeliväriä
- 2 prk Dr. Oetker disco -koristerakeita
- Dr. Oetker writing gel gold
- Dr. Oetker koristekirjaimia
Ohjeet
Pohja
Vuoraa kaksi irtopohjavuokaa (halk 15 cm) leivinpaperilla. Kuumenna uuni 175 ℃:seen.
Vaahdota kananmunat ja sokeri vaaleaksi, erittäin kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita vaniljasokeri, vehnäjauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe yhteen. Siivilöi jauhoseos munavaahtoon kahdessa erässä ja kääntele varovasti sekaisin.
Jaa taikina vuokiin ja paista noin 25 minuuttia, tai kunnes pohjaan painettuun puutikkuun ei tartu enää raakaa taikinaa. Halkaise jäähtyneet pohjat kahteen osaan.
Täyte
Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita sokeri ja vaniljaoskeri maitorahkaan. Kuumenna ½ dl appelsiinimehua ja liuota siihen pehmenneet liivatteet. Sekoita liivateseos ohuena nauhana rahkan joukkoon. Kääntele joukkoon kermavaahto ja marjat.
Aseta ensimmäinen pohja tarjoilualustalle korkealla leivinpaperireunuksella korotetun kakkuvuoan reunuksen sisään. Kostuta pohja appelsiinimehulla ja levitä päälle kolmasosa täytteestä. Toista sama vielä kaksi kertaa ja aseta viimeinen pohja päälle kanneksi. Anna kakun asettua kylmässä seuraavaan päivään.
Kuorrute
Laita pehmeä voi ja suklaakuorrutejauhe kulhoon. Vatkaa 4 minuuttia. Lisää huoneenlämpöistä maitoa, kunnes saat pehmeästi levittyvän kuorrutteen. Kuorruta kakku ensin ohuelti ja anna jähmettyä jääkaapissa noin 30 minuuttia. Värjää loput kuorrutteesta mustaksi. Levitä paksu raita kuorrutetta kakun keskelle. Painele raita täyteen koristerakeita. Pursota paksumpi kerros kuorrutetta koristeraeraidan ylä- ja alapuolelle. Tasoita pinta. Pursota loput kuorrutteesta kakun päälle.
Viimeistele kakku maalaamalla kreemin reunat kultageelillä ja koristelemalla kakku vielä koristekirjaimilla.
Aivan huiman hieno!!
Kiitos paljon <3