Toscabrownie
15 annosta / yli 60 min / keskitaso
Ainesosat
Pohja
- 100 g tummaasuklaata
- 100 g voita
- 2 munaa
- 1 dl fariinisokeria
- ½ dl sokeria
- 1¾ dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- ½ tl suolaa
Kuorrutus
- 200 g voita
- 2 dl sokeria
- 3 rkl kuohukermaa
- 200 g mantelilastuja
Ohjeet
Pohja
Lämmitä uuni 175 °C:seen. Vuoraa uunivuoka (noin 20 x 30 cm) leivinpaperilla.
Sulata voi ja suklaa. Vaahdota munat ja sokerit kevyesti. Sekoita joukkoon voi-suklaaseos. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja suola yhteen ja lisää taikinaan. Levitä taikina vuokaan ja paista noin 15–20 minuuttia.
Kuorrutus
Kun pohja on uunissa, mittaa kuorrutteen ainekset kattilaan. Kuumenna ja anna kiehua välillä sekoittaen, kunnes seos sakenee hieman. Levitä kuorrutus esipaistetun pohjan päälle. Laita brownie takaisin uuniin ja nosta uunin lämpötila 225°c:ssa. Paista kunnes pinta on saanut kauniin värin (n. 10 minuuttia. Älä jätä piirakkaa vahtimatta, sillä kuorrute palaa paiston loppuvaiheessa nopeasti). Anna brownien jäähtyä ensin huoneenlämmössä ja siirrä sitten jääkaappiin asettumaan. Brownie on parhaillaan vasta seuraavana päivänä.
Hei, vielä olisin kysynyt, että käytätkö kiertoilmauunia vai perinteistä? Vielä, missä kohtaa uunia (alhaalla, keskellä) nämä rasvaiset piirakat olisi hyvä paistaa? Nyt menossa uuniin tosca-omena piirakka.
Kiitos etukäteen
Hei! Käytän aivan tavallista uunia ilman kiertoilmaa. Tällaiset pehmeäpohjaiset piiraat on hyvä paistaa uunin keskitasolla, toscakuorrute saa myös parhaan pinnan keskitasolla. Kakut ja murotaikinaiset piirakat sen sijaan kannattaa paistaa alatasolla, jottei pinta pääse palamaan tai pohja jää raa’aksi.
Kiitos kyllä oli törkeän hyvää. Tämä tilattiin uusintana gluteenittomana!
Ihan mahtava kuulla!
Kiitos,ihana ja helppo resepti. Tämä menee jatkoon nyt viikonloppuna
Aivan ihana kuulla! Toivottavasti maistuu <3