Omenabritakakku

Omenabritakakku

09. 10. 2020
Yleensä niin kesäinen britakakku sopii loistavasti syksyyn, kun se maustetaan kanelilla ja täytetään karamelliomenoilla.

Viikonloppuna juhlittiin tyttäreni 8-vuotissyntymäpäiviä ja pääsin viimein leipomaan tätä pitkään suunnitteilla ollut britakakkua. Yleensä britakakku mielletään kesäiseksi herkuksi, mutta se sopii aivan loistavasti myös syksyyn ja talveen, kun se vain täytetään makuun vuodenaikaan sopivasti. Tyttäreni rakastaa karamelliomenoita, joten halusin tuoda niiden makumaailmaa myös tähän kakkuun. Pohjaa maustoin kanelilla ja se toikin kakkuun ihanaa lisämakua ja pohjaan kaunista väriä.

omenabritakakku
omenabritakakku

Omenabritakakku

15 annosta / 30 - 60 min / keskitaso

Ainesosat

Pohja

  • 150 g voita tai margariinia
  • 1 dl sokeria
  • 3 munankeltuaista
  • 1½ dl vehnäjauhoja
  • 1½ tl leivinjauhetta
  • 1 tl kanelia
  • 1 dl maitoa

Marenki

  • 3 valkuaista
  • 1½ dl erikoishienoa sokeria

Täyte

  • 2 dl kuohukermaa
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 sitruuna
  • ½ dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria

Karamellisoidut omenat

  • 5 keskikokoista omenaa
  • 50 g voita
  • ½ dl fariinisokeria
  • ½ tl kanelia

Ohjeet

Pohja

Pingota leivinpaperi kahteen irtopohjavuokaan (halk. noin 20 cm). Kuumenna uuni 175 ℃:seen.

Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää keltuaiset yksitellen. Sekoita leivinjauhe ja kaneli vehnäjauhoihin ja lisää voiseokseen vuorotellen maidon kanssa. Levitä pohja tasaisesti kahteen vuokaan.

Marenki

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri lusikallinen kerrallaan koko ajan vatkaten. Vatkaa kunnes sokerikiteet ovat sulaneet ja marenki on kiiltävää. Levitä marenki pohjan päälle ja paista pohjia noin 25–30 minuuttia.

Täyte

Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita toisessa kulhossa tuorejuusto, sokerit ja pestyn sitruunan raastettu kuori ja puolen sitruunan mehu yhteen.

Karamellisoidut omenat

Kuori ja pilko omenat. Sulata voi pannulla ja lisää joukkoon muut aineet. Kuullota keskilämmöllä, kunnes omenat pehmenevät ja sokeri sulaa kinuskimaiseksi. Jäähdytä.

Kokoa kakku juuri ennen tarjoilua. Aseta ensimmäinen pohja tarjoilualustalle. Levitä päälle puolet tuorejuustotäytteestä ja seuraavaksi puolet omenatäytteestä. Nosta päälle toinen pohja ja levitä päälle loput täytteet.

Kategoriat

Täytekakut

Avainsanat

marenki omena syksy

Kommentit(4)

  
  • Katja sanoo:

    Voiko omenabritakakun pohjat tehdä etukäteen esim. pakkaseen tai edellisenä päivänä huoneenlämpöön ennen täyttämistä ?

    • Hei Katja! Britapohjat säilyvät tosiaan huoneenlämmössä kosteudelta suojattuna ainakin siitä edellisestä päivästä. osa pakastaa myös pohjia, mutta itse en ole tuota vielä koskaan kokeillut.

  • Nimetön sanoo:

    Hei ! Ihanan kuuloinen ja näköinen ohje, kiitos ! Onnistuisiko gluteenittomana miten ?

    • Kiitos! Tämä soveltuu hyvin myös gluteenittomana tehtäväksi. Vaihda silloin vehnäjauhot esim. Semperin gluteenittomaan jauhoseokseen.

Samankaltaisia kirjoituksia