Mustikka-sitruunakuppikakut
50 annosta / 30 - 60 min / keskitaso
Ohjeesta saat noin 15 suurta tai 50 minikuppikakkua
Ainesosat
Pohja
- 4 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- ½ tl soodaa
- ½ tl suolaa
- 150 g creme fraichea
- 1 dl maitoa
- 1 sitruuna
- 100 g voita
- 2 dl sokeria
- 3 keltuaista
- 2 dl mustikoita (tuore tai pakaste)
Kuorrute
- 6 valkuaista
- 3 dl erikoishienoa sokeria
- 1 tl vanilja-aromia
Ohjeet
Pohja
Kuumenna uuni 175 ℃:seen. Vuoraa muffinipelti paperivuoilla.
Sekoita jauhot, leivinjauhe, sooda ja suola yhteen. Yhdistä toisessa kulhossa creme fraiche ja maito. Pese sitruuna huolellisesti ja raasta kuori maitoseokseen. Purista joukkoon puolen sitruunan mehu. Vatkaa voi kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää sokeri ja vatkaa huolellisesti. Lisää keltuaiset yksitellen. Sekoita jauhoseos voivaahtoon vuorotellen maidon kanssa. Mittaa tuoreet tai jäiset mustikat (älä sulata) kulhoon ja sekoita joukkoon 1 rkl vehnäjauhoa. Kääntele mustikat taikinaan. Annostele taikinaa vuokiin niin, että ⅔ vuoasta täyttyy. Paist pieniä kuppikakkuja noin 10-15 minuuttia ja suurempia noin 20 minuuttia. Nosta kuppikakut vuoasta ritilälle jäähtymään ja paista seuraava erä.
Kuorrute
Mittaa valkuaiset ja sokeri kuumuutta kestävään kulhoon. Aseta kulho vesihauteeseen ja kuumenna välillä vatkaillen, kunnes seos on kuohkeaa ja sen lämpötila saavuttaa 65 ℃. Ota kulho vesihauteesta ja vatkaa vaahto huoneenlämpöiseksi ja erittäin kuohkeaksi. Mausta vanilja-aromilla ja pursota kuppikakuille. Paahda kuorrute halutessasi kaasupolttimella.
Kommentit(0)