Sitruuna-lakritsikääretorttu
12 annosta / 30 - 60 min / keskitaso G
Ainesosat
Lakritsikinuski
- 200 g hopeatoffeeta
- 1½ dl kuohukermaa
Pohja
- 4 munaa
- 1½ dl erikoishienoa sokeria
- 1 rkl vaniljasokeria
- 1¼ dl perunajauhoa
- 1 tl leivinjauhetta
- sokeria rullaamiseen
Täyte ja koristelu
- 200 g maustamatonta tuorejuustoa
- ½ dl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 sitruuna
- 2 dl kuohukermaa
- karkkeja, keksejä ja koristerakeita
Ohjeet
Lakritsikinuski
Kuori hopeatoffeet ja laita ne kattilaan kerman kanssa. Kuumenna, kunnes toffeet sulavat. Jatka keittämistä, kunnes kylmään vesilasilliseen pudotetusta tipasta muodostuu siisti pisara lasin pohjalle. Jäähdytä kinuski jääkaappikylmäksi.
Pohja
Kuumenna uuni 200 °C:seen. Vuoraa syvä uunipelti leivinpaperilla.
Vaahdota munat ja sokerit vaaleaksi, erittäin kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita perunajauho ja leivinjauhe yhteen ja siivilöi munavaahtoon. Kääntele varovasti sekaisin. Kaada taikina esivalmistellulle uunipellille ja paista noin 10–12 minuuttia tai kunnes pinta on saanut kauniin värin. Anna pohjan jäähtyä hetki.
Aseta puhdas leivinpaperi työtasolle ja sirottele sille sokeria. Kumoa hieman jäähtynyt pohja sokerin päälle ja rullaa paperin kanssa kääröksi. Anna pohjan jäähtyä rullattuna täytteen valmistuksen ajan.
Täyte
Mittaa tuorejuusto ja sokerit kulhoon. Pese sitruuna huolellisesti ja raasta kuori ohuelti täytteeseen. Purista joukkoon vielä sitruunan mehu ja sekoita hyvin. Vatkaa kerma vaahdoksi ja kääntele tuorejuustotäytteeseen.
Rulla pohja auki ja levitä sille ⅔ lakritsikinuskista. Jätä noin 3 cm pohjan toisesta reunasta tyhjäksi, jottei täyte pursu ulos rullatessa. Ota sitruunatäytteestä 1 dl pursotinpussiin ja levitä loput täytteestä kinuskin päälle. Rullaa tiiviiksi rullaksi leivinpaperia apuna käyttäen. Kääri tiukasti paperiin ja anna asettua hetki jääkaapissa.
Koristele kääretorttu lopulla kinuskilla, sitruunavaahdolla ja karkeilla.
Kommentit(0)