Pähkinä-suklaa-kinuskikakku
20 annosta / yli 60 min / helppo
Ainesosat
Suklaapohja
- 2 dl vehnäjauhoja
- ¾ dl kaakaojauhetta
- 1½ dl sokeria
- ½ tl soodaa
- ½ tl suolaa
- 1 tl vaniljasokeria
- 75 g voita
- ½ prk (125 g) maitorahkaa
- ½ dl kuohukermaa
- 1 muna
Maapähkinäpohja
- 2¼ dl vehnäjauhoja
- 1¾ dl sokeria
- ½ tl soodaa
- ½ tl suolaa
- 1 tl vaniljasokeria
- 1½ dl maapähkinävoita
- ½ prk (125 g) maitorahkaa
- ½ dl kuohukermaa
- 1 muna
Kuorrute
- 100 g voita
- 2 dl fariinisokeria
- 1 dl kuohukermaa
- 4 dl tomusokeria
- ½ tl suolaa
- sormisuolaa
- suolapähkinöitä ja suklaapatukan paloja
Ohjeet
Pohja
Kuumenna uuni 175 ℃:seen. Voitele suuri kahvikakkuvuoka huolellisesti.
Sekoita suklaaosan vehnäjauhot, kaakaojauhe, sokeri, sooda ja suola yhteen. Sulata voi ja lisää se taikinaan yhdessä rahkan, kerman, kananmunan ja vaniljasokerin kanssa. Sekoita taikina tasaiseksi, varo kuitenkin liikaa sekoittamista ettei taikina sitkisty.
Tee myös maapähkinätaikina sekoittamalla ensin kuivat aineet ja lisää niihin nestemäiset ainesosat. Levitä taikinoita vuokaan vuorotellen. Kuvioi taikina painamalla haarukka muutaman kerran taikinoiden läpi. Paista kakkua noin 50 minuuttia tai kunnes siihen painettuun puutikkuun ei tartu enää raakaa taikinaa. Anna kakun jäähtyä vuoassaan 15 minuuttia ennen kumoamista. Jäähdytä kakku ennen kuorruttamista.
Kuorrute
Mittaa voi, fariiinisokeri ja kerma kattilaan. Kuumenna, kunnes sokeri sulaa. Ota kattila liedeltä ja vatkaa joukkoon tomusokeri. Mausta suolalla.
Aseta kakku ritilälle syvän leivinpaperilla vuoratun uunipellin päälle. Kaada kuorrutetta kakun päälle niin, että kakku peittyy lähes kauttaaltaan. Laita kakku jääkaappiin niin, että kuorrute asettuu. Ylivalunut kuorrute kannattaa tarjoilla kakun kanssa lisäkinuskina. Sen voi myös pursottaa kakun päälle, kun se on hieman jähmettynyt. Viimeistele kakku suolapähkinöillä ja suklaapaloilla.
Tein tämän kakun ilman kuorrutusta ja oli todella hyvää! Aluksi oli tarkoitus kokeilla suklaakuorrutteella, mutta en sitä lopulta kaivannutkaan.
Voi kiitos, ihana kuulla! Suklaakuorrutus sopisi tähän varmasti myös mainiosti, mutta kuten sanoit; menee loistavasti ilman kuorrutettakin.
Kakku oli tosi hyvän makuinen ja mehevä. Lapsetkin ihastuivat siihen. Jääkaapissa säilytin mutta hyvin säilytti mehevyytensä. Kiitos ihanasta reseptistä. Korvapuustikahvikahvikakku on myös yksi lemppareistani.
Voi miten ihana kuulla Jeppu! Kiitos!
Säilyykö tämä kakku huoneenlämmössä??
Herkullisesta näyttää ja huomenna pääsee maistelemaan..
Hei Jeppu! Kakku säilyy kyllä jonkin aikaa huoneenlämmössäkin, mutta itse säilytän nämä mieluummin jääkaapissa. Etenkin kuorrute viihtyy paremmin kylmässä.