Raidallinen minttu-suklaakakku
12 annosta / yli 60 min / keskitaso
Ainesosat
Pohja
- 1½ dl rypsiöljyä
- 2 dl vettä
- 150 g creme fraichea
- 3 kananmunaa
- 3 dl fariinisokeria
- 4½ dl vehnäjauhoja
- 1 dl kaakaojauhetta
- 1½ tl leivinjauhetta
- 1 tl soodaa
- ½ tl suolaa
- 1 rkl vaniljasokeria
Täyte ja kuorrute
- 250 g mascarpone-tuorejuustoa
- 3 dl kuohukermaa
- ½ dl tomusokeria
- 1½ tl piparminttuaromia
- 175 g minttutäytekeksejä
- punaista, geelimäistä elintarvikeväriä
Koristelu
- 75 g tummaa suklaata
- 50 g voita
- karkkikeppejä
- marenkeja
- keksejä
- koristerakeita
Ohjeet
Pohja
Vuoraa kaksi irtopohjavuokaa (halk. 15 cm) leivinpaperilla. Kuumenna uuni 175-asteiseksi.
Sekoita öljy, vesi, creme fraiche, kananmunat ja fariinisokeri yhteen. Siivilöi toiseen kulhoon vehnäjauhot, kaakao, leivinjauhe, sooda, suola ja vaniljasokeri ja sekoita hyvin. Sekoita nesteet kuiviin aineisiin ja jaa taikina kahteen vuokaan. Paista noin 50 minuuttia tai kunnes pohjaan painettuun puutikkuun ei tartu enää raakaa taikinaa.
Täyte ja koristelu
Mittaa täytettä varten kulhoon mascarpone, kerma, tomusokeri ja piparminttuaromi. Vatkaa pehmeäksi vaahdoksi. Jaa vaahto kahteen osaan ja sekoita toiseen osaan rouhitut minttukeksit.
Jaa loput kuorutteesta vielä kahteen osaan ja värjää toinen osa punaisella. Vatkaa molemmat kuorrutteet paksuksi vaahdoksi ja siirrä vaahdot pursotinpusseihin.
Halkaise jäähtyneet pohjat kahteen osaan ja aseta ensimmäinen pohja tarjoiluvadille. Annostele pohjan päälle kolmasosa täytteestä. Toista sama kahdesti ja aseta viimeinen pohja päälle kanneksi.
Pursota vuorotellen valkoista ja punaista kuorrutetta kakun reunoille. Tasoita pursotusjäljet palettiveitsellä ja laita kakku pakastimeen 15 minuutiksi.
Sulata voi ja suklaa. Anna kuorrutteen jäähtyä hetki, sen pitäisi olla noin 31 °C. Kaada kuorrute jäähdytetyn kakun päälle, voit ohjailla kuorrutteen valumista työntämällä sitä lusikan nurjapuolella kohti reunoja. Viimeistele kakku haluamallasi tavalla.
Onko vinkkejä tuon suklaavaluman tekoon? ensikertalainen kaipailisi ohjetta siihenkin 🙂
Pahoittelut, jotenkin se oli jäänyt pois ohjeesta. Korjasin sen nyt.
Voiko kakun tehdä perinteisessä kiinteäpohjaisessa kakkuvuoassa?
Hei Aliisa! Voit tehdä kakun hyvin myös tavallisessa vuoassa, vuoraa vuoka vain huolellisesti leivinpaperilla, että saat pohjan siitä irti.