Taatelikakku
15 annosta / yli 60 min / keskitaso
Ainesosat
- 250 g kuivattuja taateleita
- 2½ dl vettä
- 200 g voita
- 2 munaa
- 1½ dl sokeria
- 1 dl kermaviiliä
- 1 tl vaniljasokeria
- 2 tl soodaa
- 3½ dl vehnäjauhoja
Ohjeet
Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele kakkuvuoka ja jauhota se korppujauhoilla.
Laita taatelit ja vesi kattilaan, keitä kunnes taatelit ovat pehmenneet ja hajonneet. Siirrä kattila pois liedeltä ja lisää joukkoon voi. Sekoita välillä, kunnes voi on sulanut. Jätä odottamaan.
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon kermaviili. Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää käännellen munavaahtoon. Kääntele lopuksi joukkoon taateli-voiseos.
Kaada taikina kakkuvuokaan ja paista noin 30 minuuttia 175 asteessa, jonka jälkeen madalla lämpö noin 160 asteeseen (älä avaa uunia). Jatka paistamista vielä noin 30 minuuttia tai kunnes kakku on kypsä (kakun keskelle painettuun tikkuun ei tartu taikinaa).
Kommentit(0)