Puolukka-valkosuklaakakku
12 annosta / yli 60 min / keskitaso
Ainesosat
Pohja:
- 175 g piparkakkuja
- 60 g voita sulatettuna
Valkosuklaatäyte
- 3 liivatelehteä
- ½ tlk (125 g) maitorahkaa
- 200 g maustamatonta tuorejuustoa
- ½ dl sokeria
- 2 rkl kiehuvaa vettä
- 200 g valkosuklaata
- 2 dl kuohukermaa
Puolukkatäyte
- 250 g puolukoita
- 1½ dl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 4 liivatelehteä
- 2 dl kuohukermaa
- ½ tlk (125 g ) maitorahkaa
- 200 g maustamatonta tuorejuustoa
Ohjeet
Pohja
Vuoraa 20–24 cm:n irtopohjavuuan pohja leivinpaperilla. Öljyä ja tomusokeroi reunat tai käytä leivinpaperireunusta tai reunakalvoa. Murskaa piparkakut ja sekoita joukkoon voisula. Painele seos kevyesti irtopohjavuuan pohjalle. Laita jääkaappiin odottamaan. Huom! Jos käytät reseptissä kuohukerman sijasta vispikermaa, tarvitset suuremman vuoan (24 cm).
Valkosuklaatäyte
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sekoita yhteen rahka, tuorejuusto ja sokeri. Sulata suklaa varovasti mikrossa tai vesihauteessa, anna jäähtyä hetken. Vatkaa kerma vaahdoksi. Purista liivatteista ylimääräinen vesi ja liuota ne kuumaan vesitilkkaan. Sekoita ne vatkaten tuorejuusto seokseen, lisää sulatettu suklaa. Kääntele joukkoon kerma ja kaada täyte pohjan päälle. Laita jääkaappiin puolukkatäytteen valmistuksen ajaksi.
Puolukkatäyte
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Kiehauta puolukat ja sokerit kattilassa. Paseeraa puolukat siivilän läpi, jotta saat sileää sosetta. Sekoita pehmenneet liivatelehdet lämpimän marjasoseen joukkoon, anna jäähtyä hetki välillä sekoitellen. Vaahdota kerma. Sekoita rahka ja tuorejuusto-marjaseokseen. Lisää lopuksi vaahdotettu kerma. Kaada seos valkosuklaakerroksen päälle ja anna hyytyä kylmässä mielellään seuraavaan päivään.
Koristelu
Koristele kakku haluamallasi tavalla. Kakkuun voit tehdä kiilteen tällä ohjeella tai marenkipursotukset tällä ohjeella.
Hei,
Miten tuon ihanan pursotuksen saa tehtyä? Olen vähän aloittelija pirsotuksissa.
Hei! Pursotus on tehty Wiltonin isolla tähtityllalla 8B. Sillä on tosi kiva pursotella varsinkin marenkia.
Moikka! Haluaisin kokeilla tätä ihanan kuuloista kakkua, mutta pystyisiköhän tämän pakastamaan? Olisikohab kokemusta siitä?
Olen pakastanut tätä useinkin. Suojaa kakku pakastimessa voimakkailta hajuilta, sillä se imee itseensä vieraita makuja ja hajuja. Kakku kannattaa sulattaa hitaasti (esim. yön yli jääkaapissa), jolloin sen rakenne ei kärsi. Nopealla sulatuksella kakusta irtoaa paljon nestettä ja täyte voi muuttua rakeiseksi. Jos huomaat, että kakusta irtoaa sulamisen aikana nestettä aluslautaselle, kuivaa se pois, ettei pohja vety.
Todella hyvä resepti ja maukas kakku. Puolukka ja valkosuklaa on ihanat yhdessä ja tästä tuli samettisen pehmeä koostumukseltaan ja maultaan. Tästä tuli lempparikakku.
Voi miten ihana kuulla! Valkosuklaan makeus tosiaan tasapainottaa ihanasti puolukan kirpeyttä ja yhdessä nämä ovat aivan mainio makupari <3
Hei, reseptissä mainitaan että puolukkatäytteeseen tulisi vadelmia, ohje-osiossa puhutaan vadelmatäytteestä, jossa kuitenkin käsitellään puolukoita. Tuleeko tähän puolukkaversioon pelkkiä puolukoita vai myös vadelmia?
Pelkkiä puolukoita tulee. Tuo ohje on muokattu vadelmakakusta ja sinne oli jäänyt vielä siitä. Korjasin tuon nyt.
Hei! Onko ohjeessa virhe, kun puolukkatäytteessä on pelkkiä vadelmia?
Juut tuo oli jäänyt vanhasta ohjeesta. Nyt se on korjattu. Ei siis vadelmia tähän.