Vegaanin banaani-pähkinäkakku
20 annosta / yli 60 min / helppo
Ainesosat
Kakku
- 4½ dl vehnäjauhoja
- 2½ dl kaurajauhoja
- 3½ dl sokeria
- 2 tl soodaa
- 2 tl kanelia
- 3 suurta, kypsää banaania
- 1½ dl maapähkinävoita
- 2 dl kaurafraichea
- 2 tl vanilja-aromia
Kinuski
- 1 dl kaurakermaa
- 1 dl fariinisokeria
- 1 dl maapähkinöitä
Ohjeet
Kakku
Voitele ja jauhota suuri (2½ litraa) kahvikakkuvuoka. Kuumenna uuni 175-asteiseksi.
Sekoita jauhot, sokeri, sooda ja kaneli yhteen. Soseuta banaanit ja sekoita joukkoon maapähkinävoi, kaurafraiche ja vanilja. Lisää nesteet jauhoseokseen ja kääntele tasaiseksi.
Kaada taikina vuokaan ja paista noin 50 minuuttia. Anna kakun jäähtyä vuoassaan 15 minuuttia ja kumoa sitten ritilälle jäähtymään täysin.
Kuorrute
Mittaa kaurakerma ja fariinisokeri kattilaan. Keitä noin 5–10 minuuttia. Kinuski on valmista, kun kylmään vesilasiin pudotetusta pisarasta muodostuu siisti pallo lasin pohjalle. Anna kinuskin jäähtyä hetki ennen kakun päälle kaatamista. Viimeistele kakku suolapähkinöillä.
Täällä ei ole kaurajauhoa myytävänä.En viitsisi alkaa jauhamaan kaurahiutaleita.Voiko kaurajauhot korvata manteli-jauhoilla tai vehnäjauhoilla?
Voit toki korvata ihan vehnäjauhoilla tai vehnäjauhon ja mantelijauheen seoksella. Mantelijauho antaa kivasti mehevyyttä, mutta sitä ei kannata laittaa koko määrää, ettei taikinasta tule liian raskas.