Jääprinsessakakku

Jääprinsessakakku

07. 01. 2021
Talvinen kakku koristellaan sokerimassasta tehdyin lumihiutalein ja koristerakein. Kakun sisään kätkeytyy kolmivärinen pohja.

Postaus toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Dr. Oetkerin kanssa.

Ihanan lumisen ja kirpakan talvipäivän kunniaksi kelpaa tarjota kakkua ja mikä olisikaan sopivampaa, kuin koristella kakku viimeiseen päälle talviteemaan. Teen aika vähän teemakakkuja, mutta tämän kakun teosta nautin suuresti. Sokerimassan rauhallinen muotoilu, marenkien valmistus ja candy melts- lastujen teko on mukavan rauhallista ja rentouttavaa puuhaa. On myös hauska katsoa miten kakku valmistuu vähitellen osa osalta.

Tämän kakun teemaa en halunnut jättää ainoastaan kakun ulkokuoreen, vaan tavastani poiketen, värjäsin myös kakkupohjia. Näistä tulikin mielestäni aika mahtavan näköiset. Pohjat värjäsin Dr. Oetkerin geeliväreillä. Jotta värit tulisivat erityisen hienosti esille, jätin keltuaiset täytteeseen ja käytin pohjiin vain kananmunan valkuaista. Myös pohjaan tuleva voi kannattaa vatkata mahdollisimman kuohkeaksi, jotta värit eivät taita keltaiseen. Voin vatkaamisella on toki myös suuri merkitys pohjan rakenteelle. Saat herkullisen pehmeää, ilmavaa ja tasaisesti kohoavaa pohjaa, kun jaksat vatkata voin kunnolla.

Kakun koristelussa vain mielikuvitus on rajana. Itse halusin korostaa jäistä vaikutelmaa sinisen ja valkoisen sävyin, joten kuorrutin kakun hieman epätasaisesti valkoisen ja sinisen yhdistelmällä. Kakun päällä olevat lastut on todella yksinkertaisia tehdä, mutta näyttävyydessä sitä ei välttämättä arvaa.

Jääprinsessakakku
Jääprinsessakakku

Jääprinsessakakku

12 annosta / yli 60 min / haastava

Valmista sokerimassalumihiutaleet jo edellisenä päivänä, jotta ne ehtivät kuivua ja säilyttävät muotonsa. Koristelastut voit tehdä myös temperoidusta suklaasta.

Ainesosat

Pohja

  • 150 g voita
  • 2 dl maitoa
  • 5 kpl kananmunan valkuaisia
  • 2 tl Dr. Oetker vanilja-aromia
  • 4½ dl vehnäjauhoja
  • 3 tl Dr. Oetker leivinjauhetta
  • 2½ dl sokeria
  • Dr. Oetker geelivärejä (violetti ja sininen)

Täyte

  • 300 g mustikoita
  • 1 dl sokeria
  • 4 kpl kananmunan keltuaisia
  • 2 rkl maissitärkkelystä
  • 50 g voita

Kuorrute ja koristelu

  • 4 kpl kananmunan valkuaisia
  • 2 dl sokeria
  • 200 g voita
  • 2 tl Dr. Oetker vanilja-aromia
  • Dr. Oetker sinistä geeliväriä
  • 50 g Dr. Oetker valkoista sokerimassaa
  • Dr. Oetker kimallesuihketta
  • Dr. Oetker Super Hero ja Silver -koristerakeita
  • Dr. Oetker Chocolate silver pearls
  • 100 g sinisiä candy melts -nappeja tai valkosuklaata
  • marenkeja Dr. Oetker marenkijauheesta

Ohjeet

Pohja

Kuumenna uuni 175 asteiseksi. Vuoraa kolme irtopohjavuokaa (halk. noin 15 cm) leivinpaperilla.Vaahdota voi kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita maito, valkuaiset ja vanilja yhteen. Sekoita leivinjauhe ja sokeri vehnäjauhoihin. Kääntele jauhoseos voivaahtoon, lisää maito ja vatkaa tasaiseksi. Jaa taikina kolmeen osaan. Värjää yksi osa sinisellä ja yksi violetilla. Jaa taikinat esivalmisteltuihin vuokiin ja paista noin 30–40 minuuttia tai kunnes pohjaan painettuun puutikkuun ei tartu enää raakaa taikinaa.

Täyte

Kuumenna mustikoita miedolla lämmöllä, kunnes niistä irtoaa nestettä. Nosta lämpöä ja keitä pehmeiksi. Siivilöi mustikat, jotta saa sileää sosetta. Kaada 2 dl sosetta kattilaan. Lisää sokeri, voi, maissitärkkelys ja keltuaiset. Kuumenna seosta koko ajan sekoittaen, kunnes se kiehahtaa ja sakeutuu. Jäähdytä.

Kuorrute ja koristelu

Mittaa valkuaiset ja  sokeri kuumuutta kestävään lasi- tai metallikulhoon. Aseta kulho vesihauteeseen ja kuumenna kevyesti vatkaten, kunnes seos vaahtoutuu ja saavuttaa 65 asteen lämpötilan. Ota kulho vesihauteesta ja vatkaa vaahto huoneenlämpöiseksi. Lisää huoneenlämpöinen voi pieninä kuutioina. Jos vaahto muuttuu liian löysäksi, laita se jääkaappiin muutamaksi minuutiksi ja vatkaa sen jälkeen kovalla teholla hetki. Mausta valmis kuorrute vaniljalla.

Aseta sininen pohja tarjoiluvadille. Pursota pohjan reunalle rengas kuorrutteesta. Annostele renkaan keskelle mustikkatahnaa. Nosta päälle liila pohja ja toista sama uudelleen. Nosta vaalea pohja päälle kanneksi. Kuorruta kakku ohuelti kreemillä ja anna asettua kylmässä vähintään 30 minuuttia. Värjää loput kreemistä siniseksi ja pyyhi kreemiä pisaroiksi jäähdytetyn kakun pintaan. Tasoita. Pursota loput kreemistä kakun päälle.

Tee sokerimassasta lumihiutaleita. Suihkuta hiutaleet kimallesuihkeella ja anna kuivua.

Tee koristerakeista sekoitus ja taputtele rakeita kakun alareunaan. Sulata candy melts napit ja levitä leivinpaperille ohueksi levyksi. Ripottele pintaan koristerakeita ja anna jähmettyä. Taittele jähmettynyt levy paloiksi. Viimeistele kakku lumihiutalein, koristerakein, marengein ja koristelastuin.

Yhteistyössä

droetker logo

Kategoriat

Täytekakut Yhteistyö

Kommentit(0)

  

Samankaltaisia kirjoituksia