Appelsiini-suklaakakku
20 annosta / 30 - 60 min / helppo
Ainesosat
- 150 g voita + lisää vuoan voiteluun
- 5 dl vehnäjauhoja
- 3 dl sokeria
- 1 dl kaakaojauhetta
- 1½ tl soodaa
- ½ tl suolaa
- 2 tl vaniljasokeria
- 2 dl turkkilaista jogurttia
- 2 appelsiinia
- 2 munaa
Ohjeet
Kuumenna uuni 175 ℃:seen. Voitele suuri vuoka (noin 2,4 litraa) huolellisesti lähes sulalla, pehmeällä voilla ja jauhota tarvittaessa korppujauholla.
Sulata voi taikinaa varten ja jätä odottamaan. Sekoita jauhot, sokeri, siivilöity kaakaojauhe, sooda, suola ja vaniljasokeri yhteen. Pese appelsiinit huolellisesti ja raasta kuori ohuelti kulhoon (älä raasta valkoista osaa, se on kitkerää). Purista appelsiineista 1 dl mehua kuoren joukkoon. Lisää jogurtti ja munat ja sekoita tasaiseksi. Sekoita jogurttiseos ja voisula jauhoseokseen. Sekoita tasaiseksi, vältä kuitenkin liikaa sekoittamista ettei taikinaan muodostu sitkoa.
Kaada taikina vuokaan, tasoita ja tee keskelle kuoppa, jotta kakku nousee mahdollisimman tasaisesti. Paista noin 45 minuuttia tai kunnes kakkuun painettuun puutikkuun ei tartu enää raakaa taikinaa. Anna jäähtyä vuoassaan 15 minuuttia ja kumoa sitten tarjoilualustalle. Mehevimmän kakun saat, kun jäähdytät sen kuvun alla, jotta haihtuva kosteus imeytyy takaisin kakkuun.
Kiitos ihanasta reseptistä! Etsiskelin reseptiä, johon käyttää appelsiinirahkapurkki (Valio). Korvasin jugurtin ja toisen appelsiinin kuoriraasteen appelsiinirahkapurkilla, ja nam, kun tuli mehevää ja hyvää! Tosiaan muistuttaa Fazerinaa maultaan.
Voi miten ihana kuulla, kiitos <3
Ihanan mehevä ja suklainen kakku! Täydellinen jouluun 🙂
Ihana kuulla, kiitos Lotta!
Tuleeko tähän leivontakaakaojauhetta vai kaakaojuomajauhetta?
Hei! Käytän leivonnassa aina kunnon kaakaojauehtta, kaakaojuomajauheen mainitsen erikseen ja se on tosiaan sitten tuolla juoma nimellä. Juomajauheissa maku ei ole yhtä voimakas, joten kakku jää vaisuksi ja lisäksi niissä on jo valmiiksi sokeria, joten ne tekevät leivonnaisista liian makeita.
Hei, tuumasin, osaisitko arvioida kuinka paljon tarvitsisi dr. Oetkerin appelsiininkuoriraastetta pussista tähän? (vihaan kuoren raastamista:D)
Hei Heluna! Valitettavasti siitä on jo pitkä aika, kun viimeksi käytin tuota tuotetta. Se taisi poistua juuri Suomen markkinoilta. Oliskohan ollut niin, että pussi vastaa noin 2 appelsiinia, eli 1 pussi saattaisi tähän riittää.
Kiitos reseptistä, aivan sairaan herkullista, mehevää ja kosteaa suklaakakkua! Kuin Fazerinaa kakkuna
Ihana kuulla Maisa, kiitos!
Korvaako kaakaojauhe reseptissä suklaan?
Kyllä, reseptiin tulee runsaasti kaakaota, mikä tuo suklaan maun kakkuun. Halutessaan kakkuun voi lisätä myös rouhittua suklaata.