Suffelipuffikakku
12 annosta / yli 60 min / keskitaso
Ainesosat
Pohja
- 6 dl riisimuroja
- 100 g suffelipuffisuklaalevyä
- ½ dl kuohukermaa
Täyte
- 3 liivatetta
- 200 g suffelipuffisuklaalevyä
- 3½ dl kuohukermaa
- 200 g maustamatonta tuorejuustoa
- ½ dl sokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- ½ dl vettä
- 1 pss suffelipuffeja
Ohjeet
Pohja
Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan (halk. noin 20 cm). Sulata suklaa kerman kanssa ja sekoita ne riisimuroihin. Painele massa kevyesti irtopohjavuokaan ja laita jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.
Täyte
Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Sulata suffelipuffisuklaa ja jätä odottamaan. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi. Sekoita tuorejuusto, sokeri ja vaniljasokeri yhteen. Kuumenna vesi ja liuota siihen pehmenneet liivatteet. Kaada liivateseos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen tuorejuustoseokseen. Sekoita joukkoon sulatettu suklaa. Kääntele kermavaahto sekaan kahdessa erässä. Ripottele kourallinen suffelipuffeja pohjan päälle. Lisää täyte ja ripottele loput suffelipuffeista pinnalle. Anna jähmettyä kylmässä vähintään 5 tuntia.
Ohjeessa lukee ”kuumenna vesi”. Kuuumennetaanko se siis kiehuvaksi vai mikrossa hieman? Ja miten tulkita ”kääntele kermavaahto”? Ei siis sekoiteta vaan varovasti käännellään aineet yhteen?
Veden kuumuudella ei ole suurta merkitystä, kunhan se on niin kuumaa, että liivatteet sulavat hyvin. Itse kuumennan sen yleensä vedenkeittimellä, joten on lähes kiehuvaa. Kääntely tarkoittaa juuri sellaista vähän varovaisempaa nostelua esim. nuolijalla. Käytän mieluummin kääntely sanaa, koska sekoitettaessa moni käyttää sähkövatkainta ja kova tahtisessa sekoituksessa kakun kuohkeus kärsii.
Kuinka rapsakoina nuo riisimurot säilyvät tuossa pohjassa?
Ei ne valitettavasti pitkään säily rapsakoina. Olen yrittänyt löytää tähän sopivaa kompromissia, mutta pelkällä suklaalla (silloin murot säilyvät rapeampana) pohjasta tulee liian kova, eikä sitä saa leikattua.
Resepti on ihana. Kiitos siitä. Haluaisin leipoa juhliin tämän kakun mutta isommassa koossa. Miten ohjetta kannattaisi muuntaa, että se olisi sopiva halk. 24cm vuokaan?
Hei! Tekisin reseptin 1,5 kertaisena tuohon suurempaan vuokaan. Tästä artikkelista löydät taulukon, jossa voit vertailla vuokien tilavuuksia suhteessa niiden halkaisijaan.
Paljonko tähän tulisi agar agaria?
Hei! Käytän itse vegaanisena hyydyttäjänä vegegeliä, joten valitettavasti en osaa agarista kokeilematta sanoa tarkkaa määrää. Vegegeliä käyttäisin pussillisen, mutta ihan välttämättä tässä ei hyydyttäjää tarvita. Lisäisin tuohon hyydyttäjän sijaan 100 g suklaata, jolloin kakku pysyy varmasti kasassa ilman agariakin.
Hei, tosi ihana ja hyvänmakuinen kakku! Joku kysyi, että voiko liivatteen jättää pois, niin ajattelin kanssa vinkata, että itse käytin liivatteen sijasta vegaanista agar agar hyytelöitymisainetta ja toimi myös tosi hyvin.
Kiva kuulla Kreetta! Käytän itse jonkin verran myös vegaanista vegegeliä ja se on toiminut useimmissa resepteissä oikein hyvin.
Hei, laitetaanko pohjaan 100g vai 200g suklaata. Tuossa ohjeessa lukee 100g (levy) ☺️
Hei! Pohjaan tulee 100 g suklaata ja nyt huomasin, että tuo on tosiaan huonosti ilmaistu. Suluissa levy tarkoittaa siis, että pohjaan käytetään suklaalevyä, ei karkkeja. Nyt korjasin tuon ymmärrettävämmäksi.
Onnistuisiko kakku jos jättäisi täytteestä liivatteen pois?
Hei! Kakku ei välttämättä tarvitse liivatetta, rakenne on kyllä silloin todella pehmeä. Voit lisätä hieman suklaata, jotta saat tukevamman rakenteen. Jos jätät liivatteetn pois, älä lisää maitoa, johon liivatteet liutotetaan. Itse laitoin kakkuun liivatetta, koska riisimuropohja on sen verran hankala leikattava, että pehmeä kakku muussaantuu sen kanssa helposti.
Onko tämä gluteeniton?
Hei Jaana! Suffelipuffit (myös suklaalevy) ja usein myös riisimurot saattavat sisältää gluteenia, koska ne valmistetaan samoilla tuotantolinjoilla kuin gluteenia sisältävät tuotteet. Tämän takia en ole merkannut kakkua gluteenittomaksi.
Tämä on varmasti aivan ihanaa, näyttää ilmavan pehmoisalta!
Kyllä kakku on tosiaan ihanan moussemainen ja ilmava.