Omenakakku kanelikinuskilla

Omenakakku kanelikinuskilla

21. 01. 2021
Herkullinen maustekakku saa mehevyytensä omenasta. Makea kanelikinuski viimeistelee kakun juhlavaksi.

Erilaiset maustekakut ovat ehdottomasti arkipäivien pelastus. Suuresta maustekakusta riittää usean päivän kahvihetkille ja ne vain paranevat saadessaan olla muutaman päivän jääkaapissa.

Suosikkejani on ehdottomasti kakut, jotka ovat herkullisen meheviä ja mausteisia. Tämä mummini omenaraastekakku on juuri sellainen, sillä omena antaa kakulle herkullisen maun ja mehevyyden. Mausteiksi kakkuun lisäsin tällä kertaa inkivääriä ja kanelia, nehän ovat klassikkoja omenan kanssa. Kakun viimeistelin tuolla suosikkikuorrutteellani, jonka maustoin tällä kertaa myös kanelilla. Se antoikin kakkuun loistavan loppusilauksen ja koristerakeetkin tarttuivat sen pintaan mainiosti.

omenakakku kanelikinuskilla
omenakakku kanelikinuskilla

Omenakakku kanelikinuskilla

20 annosta / 30 - 60 min / helppo

Ainesosat

Pohja

  • 200 g voita
  • 5½ dl vehnäjauhoja
  • 3 dl sokeria
  • 2 tl luontaista vaniljasokeria
  • 2 tl soodaa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 3 tl kanelia
  • 1 tl inkivääriä
  • 4 munaa
  • 4½ dl omenaraastetta (noin 5 keskikokoista omenaa)

Kuorrute

  • 50 g voita
  • 1 dl fariinisokeria
  • ½ dl kuohukermaa
  • 1 tl kanelia
  • 2 dl tomusokeria

Ohjeet

Pohja

Laita uuni kuumenemaan 175°c:seen. Voitele ja korppujauhota suuri kahvikakkuvuoka (noin 2,4 litraa). Sulata voi ja jätä odottamaan. Siivilöi kuiva-aineet kulhoon ja sekoita. Lisää kananmunat ja voisula ja sekoita tasaiseksi. Kääntele viimeisenä joukkoon omenaraaste. Kaada taikina esivalmisteltuun vuokaan ja paista uunin alatasolla noin 50 minuuttia  tai kunnes kakkuun painettuun puutikkuun ei tartu enää raakaa taikinaa.

Anna kakun jäähtyä muutama minuutti vuoassaan, jonka jälkeen kumoa kakku tarjoilulautaselle.

Kuorrute

Mittaa voi, fariiinisokeri, kerma ja kaneli kattilaan. Kuumenna, kunnes sokeri sulaa. Ota kattila liedeltä ja vatkaa joukkoon tomusokeri. Anna kuorrutteen jäähtyä hetki välillä sekoitellen. Kaada kuorrute hieman jäähtyneen kakun päälle. Viimeistele halutessasi koristerakeilla. Jos haluat siistejä paloja, anna kuorrutteen jähmettyä jääkaapissa noin 30 minuuttia ennen leikkaamista.

Kategoriat

Kahvikakut

Avainsanat

kinuski omena

Kommentit(0)

  

Samankaltaisia kirjoituksia