Veriappelsiini-marenkikakku
12 annosta / yli 60 min / keskitaso
Ainesosat
Pohja
- 160 g gluteenittomia kaurakeksejä
- 60 g voita
Täyte
- 4 liivatelehteä
- 3 veriappelsiinia
- 1 dl sokeria
- 4 kananmunan keltuaista
- 2 tl vaniljasokeria
- 265 g philadelphia tuorejuustoa
- 2 dl turkkilaista jogurttia
- 2 dl kuohukermaa
Kuorrute
- 4 kananmunan valkuaista
- 2 dl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
Ohjeet
Pohja
Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan (halk. 20 cm). Vuoraa myös vuoan reunat. Murskaa keksit ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele seos kevyesti vuoan pohjalle ja laita jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.
Täyte
Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Pese veriappelsiinit huolellisesti ja raasta kuori ohuelti pinnoitettuun kattilaan. Purista joukkoon 1½ dl appelsiinimehua. Lisää ¾ dl sokeria ja kuumenna kiehuvaksi. Vatkaa keltuaiset ja loput sokerista sekä vaniljasokeri kevyesti vaahdoksi. Kaada kuuma appelsiinimehu keltuaisvaahtoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Kaada seos takaisin kattilaan ja kuumenna miedolla lämmöllä koko ajan sekoitellen, kunnes seos sakenee. Siivilöi seos heti puhtaaseen kulhoon. Liuota joukkoon pehmenneet liivatelehdet.
Pehmitä tuorejuusto kulhossa ja vatkaa joukkoon jogurtti. Vaahdota kerma ja jätä odottamaan. Vatkaa appelsiiniseos tuorejuuston ja jogurtin joukkoon. Kääntele viimeisenä joukkoon kerma. Kaada massa pohjan päälle ja anna hyytyä kylmässä vähintään 5 tuntia, mieluiten seuraavaan päivään.
Kuorrute
Mittaa valkuaiset ja sokerit kuumuutta kestävään, puhtaaseen kulhoon. Aseta kulho vesihauteeseen ja kuumenna seosta kevyesti vatkaten. Vaahto on valmis, kun sen lämpötila on 65 astetta. Voit myös kokeilla seosta hieromalla sitä sormien välissä; sen pitäisi olla selvästi lämmintä ja sokerikiteiden täytyy olla sulaneita. Ota kulho vesihauteesta ja vatkaa huoneenlämpöiseksi.
Aseta kakku tarjoilualustalle ja levitä päälle marenki. Paahda marenki halutessasi kevyesti kaasupolttimella. Tämä ei ole välttämätöntä, mutta antaa marengille herkullisen paahtuneen maun.
Ihana kakku! ❤️ Ajattelin tehdä tämän poikani syntymäpäiville sunnuntaiksi, mutta mitä tuo marenki tykkää, jos sen tekee jo edellisenä päivänä, vai onko parempi tehdä vasta sunnuntaina? Miten tuo kestää jääkaappia, siis nimenomaan marenki?
Hei! Marenki kyllä säilyy seuraavaan päivään, mutta on ehdottomasti parhaimmillaan tuoreena tarjottuna. Sen leikattavuus kärsii hieman ja rakenne muuttuu vähän pilvimäiseksi. Siitä saattaa myös irrota hieman nestettä.