Kahvibrownie
20 annosta / 30 - 60 min / keskitaso
Ainesosat
Pohja
- 100 g tummaa suklaata
- 100 g voita
- 2 munaa
- 1 dl fariinisokeria
- ½ dl sokeria
- 1½ dl vehnäjauhoja
- ½ tl leivinjauhetta
- ripaus suolaa
Täyte
- 1½ rkl pikakahvijauhetta
- 1 rkl vettä
- 150 g voita
- 3 dl tomusokeria
- 1 tl vaniljatahnaa
Kuorrute
- 150 g maitosuklaata
Ohjeet
Pohja
Vuoraa suorakaiteen muotoinen vuoka (noin 25 x 30 cm) leivinpaperilla. Kuumenna uuni 175 ℃:seen.
Sulata suklaa ja voi. Vatkaa munat ja sokerit kevyesti vaahdoksi. Sekoita suklaa-voiseos munavaahtoon. Sekoita vehnäjauhoihin leivinjauhe ja suola. Kääntele jauhoseos taikinaan ja kaada taikina vuokaan. Paista noin 20-25 minuuttia tai kunnes reunat ovat asettuneet, mutta keskeltä brownie on vielä pehmeää.
Jäähdytä jääkaappikylmäksi.
Täyte
Liuota kahvijauhe kuumennettuun veteen. Vatkaa huoneenlämpöinen voi vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää tomusokeri ja vatkaa vielä muutama minuutti. Lisää kahvi ja vaniljatahna ja vatkaa tasaiseksi. Levitä täyte jäähtyneen pohjan päälle. Anna asettua jääkaapissa noin 30 minuuttia.
Kuorrute
Sulata suklaa ja levitä jähmettyneen kuorrutteen päälle. Anna asettua vielä hetki jääkaapissa ennen leikkaamista.
Testattu vinkistä ja tosiaan kannattaa ottaa oikeaan aikaan uunista, itsellä kuivahti oltuaan liian pitkään uunissa. No, pakastetaan ja katsotaan, josko ”kostuisi” sulaessaan. Miten tämä tulisi leikata paloiksi, ettei suklaa halkea miten sattuu?
Heippa! Brownien kannattaa olla kylmä leikattaessa, jolloin kreemi on kovaa ja suklaa ei paina sitä kassaan. Kuumassa vedessä lämmitetty veitsi auttaa, jos haluat erityisen siistejä paloja.
Hei, kannattaako nämä tehdä juhliin edellisenä päivänä, mietin onnistuisikohan pakastaa
Hei! Tämä sopii hyvin pakastettavaksikin tai voit tehdä 1-2 päivää ennen juhlia.
Kaipailisin kans tietoa moninkertaisena resepti pitäisi tehdä, jotta sais uunipellillisen brownieta?
Kerro ohje kahdella.
Tätä pitää todellakin tulevana viikonloppuna kokeilla! Brownies ja kahvi, match made in heaven. Mietin tässä, miten gluteeniton versio onnistuisi? Voiko vehnäjauhot korvata suoraan vastaavalla määrällä gluteenittomilla jauhoilla?
Voit korvata suoraan, varo kuitenkin paistamasta browniepohjaa liian kypsäksi, gluteenittomat tuotteet kuivuvat helposti.
Voisiko tämän tehdä pyöreäksi, itse leikattavaksi kakuksi/piirakaksi?
Voit hyvin tehdä brownien myös pyöreään vuokaan. Perinteinen irtopohjavuoka tai piirasvuoka toimii tähän loistavasti.
Hei, minkä verran lisää aineksia uunipellilliseen lisää? Voiko siis pakastaa ilman suklaakuorrutetta? Tällaista kahvi-suklaareseptiä olen etsinyt ja nyt se löyti
Voi oikein hyvin pakastaa ilman suklaata. Periaatteessa pakastiminen jopa suklaan kanssa onnistuu, mutta sulaessa suklaaseen saattaa tulla värivirheitä irtoavasta kosteudesta.
Hei! Superhyviä!!! Mitä olet mieltä voisiko näitä pakastaa? Kärsivätköhän?
Ainakin ilman tuota suklaakuorrutetta voi pakastaa. Suklaa saattaa kärsiä hieman pakastuksessa ja kun se sulaa, pintaan saattaa tulla kosteuden aiheuttamia värivirheitä. Maullisesti ne eivät haittaa, mutta ehkä kuitenkin kuorruttaisin browniet sulatuksen jälkeen.
Aivan älyttömän hyviä!! Tänään klo 19 törmäsin tähän ohjeeseen niin pakko oli vielä rueta leipomaan
Aivan ihana kuulla ja loistavan nopeaa toimintaa 😀
Loistava ohje, jonka tallensin itselleni. Teen tuota heti kun käyn kaupassa. Kaikkea muita aineita olisikin, mutta jostain kumman syystä suklaat ei tahdo säilyä meillä, heh.
Ihana kuulla! Niinhän se on, että suklaat aina jonnekin katoavat (kumma mysteeri) 😀
Ja niin kaunis ja herkullinen!
Kiitos <3
Pitäisilö kuorrutteen suklaaseen sekoittaa kuohukermaa, että se olisi helpompi leikata?
Halutessaan siihen voi laittaa tilkan kermaa. Itse haluan, että suklaa rasahtaa leikatessa. Kerros on kuitenkin sen verran ohut, että se halkeaa napauttamalla.
Miksi reseptejä ei pysty kopioimaan ja tulostamaan? Ikävä leipoa kun joutuu välillä juoksemaan eri huoneeseen koneelta kattoon, että mitä seuraavaksi lisätään ja minkä verran
Hei Niki! Pystyt kyllä tulostamaan reseptin selaimen tulostamistoiminnolla. Mukavia leivontahetkiä!
Hyvän näköinen ohje. Millaisilla määrillä tekisit täytteen tavallisella kahvilla ja vaniljasokerilla? Ei viitsi liikaa purkkeja hamstrata keittiöön?
Hei! Täytteen rakenne kärsii, jos siihen lisätään paljon nestettä. Tavallisesta kahvista ei saa uutettua yhtä vahvaa kuin tuosta pikakahvista. Voit kuitenkin yrittää keittää mahdollisimman vahvan kahvin ja lisätä sitä 2 rkl mousseen, maku ei aivan yhtä voimakas ole, mutta varmasti kuitenkin ihan hyvä. Vaniljatahnan voit korvata 2 tl vaniljasokeria ja se toimii ihan hyvin, vaikka vaniljan maku ei aivan yhtä intensiivinen ja täyteläinen olekaan. Pikakahvia löytyy muuten myös pienissä annospusseissa, jos kaipaat vahvaa kahvinmakua.