Kinuskijuustokakku suklaaganachella

Kinuskijuustokakku suklaaganachella

11. 05. 2021
Suklaan ja kinuskin yhdistelmä hurmaa kerta toisensa jälkeen. Tällä kertaa pehmeä kinuskimousse sai ylleen tumman suklaakuorrutteen.

Ah, mikä täydellisen aurinkoinen päivä ja sen kunniaksi on tietenkin lähes mahdoton malttaa pysyä työpöydän ääressä. Muutama ylimääräinen kahvitauko taisi tulla tänään vietettyä takapihalla ja siinä samalla kätevästi istuttelin jo kasvejakin pihalle. Nyt jännityksellä odotetaan riittävätkö harsot suojaamaan kylmemmiltä öiltä. Tilanpuute alkoi kuitenkin jo sen verran vaivaamaan, että osa kasveista piti jo saada pihalle. Nyt keittiön työtasonikin on raivattu taas parempaan kuntoon, joten ehkä tämän päivän tuottamattomuus on sitten huomisen helpotus. Ihan tekemättömäksi en tänäänkään silti jäänyt, sillä halusin ehdottomasti saada teille julkaistua tämän äitienpäiväksi tekemäni kinuskimoussekakun.

Kakusta vilauttelinkin jo kuvaa instagramissa ja reseptiä ehdittiinkin jo pyytämään. Tässä siis tulee ohje oikein herkulliseen moussekakkuun, jonka pohjana on mutakakkua (suklaakeksi- tai digestivepohja sopisi myös aivan loistavasti). Pehmeä kinuskimousse syntyy karamellisoidusta kondensoidusta maidosta ja päälle halusin kunnon kerroksen voimakkaasta tummasta suklaasta tehtyä suklaaganachea. Ja koska rakastan sormisuolaa sekä kinuski että suklaakakuissa, viimeistelin tämänkin herkun sillä. Se tasapainottaa loistavasti makeutta ja tuo esiin sekä suklaan että kinuskin aromeita.

kinuskijuustokakku suklaaganachella
kinuskijuustokakku suklaaganachella

Kinuskijuustokakku suklaaganachella

15 annosta / yli 60 min / keskitaso

Ainesosat

Pohja

  • 100 g tummaa suklaata
  • 100 g voita
  • 2 munaa
  • 1 dl sokeria
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • ½ tl leivinjauhetta
  • ripaus suolaa

Täyte

  • 4 liivatelehteä
  • 400 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 prk (397 g) kondensoitua karamellisoitua maitoa (dulce de leche)
  • 1 tl vaniljatahnaa
  • 3 rkl vettä
  • 2 dl kuohukermaa

Kuorrute

  • 150 g tummaa suklaata (max. 60% kaakaota)
  • 15 g voita
  • 1 dl kuohukermaa
  • (sormisuolaa)

Ohjeet

Pohja

Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan (halk. 20 cm). Vuoraa myös vuoan reunat leivinpaperilla. Kuumenna uuni 200 ℃:seen.

Sulata voi ja suklaa. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Kääntele munavaahtoon suklaa-voiseos ja lopuksi jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe ja suola. Kaada taikina vuokaan ja paista noin 15 minuuttia. Jäähdytä pohja jääkaappikylmäksi ennen täytteen valmistusta.

Täyte

Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Vatkaa tuorejuusto, dulce de leche ja vaniljatahna yhteen. Vaahdota kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Kuumenna vesi ja liuota siihen pehmenneet liivatteet. Lisää liivateseos ohuena nauhana kinuskitäytteeseen koko ajan sekoittaen. Kääntele kermavaahto joukkoon kahdessa erässä. Kaada täyte jäähtyneen pohjan päälle ja laita jääkaappiin hyytymään noin kahdeksi tunniksi.

Kuorrute

Paloittele suklaa ja voi kulhoon. Kuumenna kerma ja kaada se suklaan päälle. Anna seistä hetken ja sekoita sitten kunnes suklaa on sulanut. Kaada suklaa kinuskitäytteen päälle ja anna hyytyä jääkaapissa mieluiten seuraavaan päivään. Viimeistele kakku ripottelemalla pinnalle hieman sormisuolaa juuri ennen tarjoilua. Saadaksesi siisteimmät palat, voit lämmittää veistä hetken  esim. kuumalla vedellä ennen leikkaamista.

kinuskijuustokakku suklaaganachella
kinuskijuustokakku suklaaganachella

Kategoriat

Juustokakut

Avainsanat

kinuski suklaa

Kommentit(10)

  
  • E sanoo:

    Todella herkullinen kakku! Vaahdotin ganachekuorrutteen, käytin noin 50/60 suhteella tumma- ja maitosuklaata. Haluaisin kokeilla vaalean kakkupohjan väliin kinuskimoussea vadelmien kanssa, en vain ole oikein löytänyt hyvää ohjetta. Osaatko sanoa, toimisiko tämä täytteenä? Vai tekisitkö muutoksia, mietin onko liian ”tuhtia” sokerikakkupohjan väleihin? Vai pitäisikö olla tukevampi pohja?

    • Hei E! Toimii varmasti, vadelmat antavat kivaa raikkautta täytteeseen, jolloin yhdistelmä ei ole liian tuhti tai raskas. Halutessasi voit vähentää liivatetta täytteestä, pohjien välissä ja ohuempina kerroksina täyte pysyy kyllä kasassa hieman vähemmälläkin.

  • Sanna sanoo:

    Mikä muu kuorrute kakkuun kävisi? Minulla kävi myös niin että suklaa jämähti tosi kovaksi ja kakun leikkaaminen oli hankalaa

    • Hei Sanna! Kakkuun voisi halutessaan tehdä vaikka kiilteen puolukkamehusta tms. Olisikohan suklaa ollut kaakaopitoisuudeltaan vahvempaa kuin 60%. Jos suklaa on todella tummaa, se kovettuu kovemmaksi. Silloin kermaa kannattaa lisätä hieman enemmän. Suklaaganachea voi myös vaahdottaa, kun se on kylmää, jolloin rakenne muutttuu kuohkeammaksi ja helpommin leikattavaksi.

  • Mari sanoo:

    Hei, kakkua ottaessa suklaakerros irtosi moussesta ja jäi hankalasti kakkulapioon kiinni.
    Voikohan tätä estää muuten, kuin leikkaamalla kakun valmiiksi annospaloiksi?

    • Moi Mari! Itselläni ei ollut tätä ongelmaa, joten täytyy vähän käydä läpi syitä, mikä tuon voisi aiheuttaa. Toki jos kakkulapio on tylsä, niin se tuppaa moussekakun aina muussaamaan rumaksi. Itse käytän aina veistä kakun leikkaamiseen ja lapiota vain tarvittaessa nostamiseen. Niin saa siistimmät palat. Kakkulapio soveltuu lähinnä pehmeiden täytekakkujen leikkaamiseen.

  • Merja sanoo:

    Taas niin komea kakku ja maku varmaan upea…. täytyy pistää muistiin!

  • Leelia sanoo:

    Näyttää todella herkulliselta! Voisiko tuon kondensoidun maidon tilalla käyttää valmista tai itsetehtyä kinuskia, koska kondensoitu maito ei ole vähälaktoosista?

    • Hei Leelia! Voit käyttää kinukikastiketta kondensoidun maidon sijaan, huomioi vain tällöin kinuskin rakenne liivatteen määrässä. Kondensoitu, karamellisoitu maito on aika paksua, joten jos käytät löydää kinuskikastiketta, lisää hieman liivatetta.

Samankaltaisia kirjoituksia