Prinsessamokkapalat

Prinsessamokkapalat

13. 05. 2021
Kahvipöydän klassikko sai uuden muodon prinsessaleivoksena, kun mokkapalapohjan päälle levitettiin mangokreemiä ja sitruunalla maustettua sokerimassaa.

Kaupallinen yhteistyö: Dr. Oetker Suomi

Mokkapalat, mokkaruudut, masaliisa, suklaapelti; niinhän se menee että rakkaalla lapsella on monta nimeä. Lapsuuden ystäväni perheessä tätä klassikkoa kutsuttiin jopa poikavauvaksi ja hieman ihmettelin, kun he niin usein sanoivat tekevänsä poikavauvoja. No en pahastunut asiasta, sillä jostain kumman syystä poikavauvojen tekoon liittyi aina vahvasti myös mokkapalat.

Ruotsissa mokkapalat tunnetaan nimellä kärleks mums ja tästä kai on juontanut Suomeenkin nimi rakkauden palat. Varsin rakastettujahan nämä palat ovatkin, sillä ne löytyvät lähes poikkeuksetta myyjäispöydistä, syntymäpäivätarjoiluista ja kotitaloustunneilta. Helppous ja nopeus on varmasti yksi mokkapalojen suosion salaisuus. Ne maistuvat niin lapsille kuin aikuisillekin ja aloittelevakin leipuri uskaltaa tarttua leivontakulhoon, kun tulee puhe mokkapaloista. Ehkä juuri tästä syystä mokkapalat saivat ehdottomasti eniten ääniä, kun kyselin viime viikolla, mikä klassikkoleivonnainen tulisi tuunata uuteen muotoon.

Vuosien varrella mokkapaloista on tullut tehtailtua erilaisia muotoja, kuten kääretorttua, kahvikakkua, leivoksia ja tietenkin niitä supersuosittuja suolakinuskilla kuorrutettaja mokkapaloja. Tällä kertaa halusin kuitenkin tehdä uudistuksen hieman rohkeammin ja yhdistin kaksi klassikkoa: mokkapalat ja prinsessakakun. Makumaailmaksi valitsin raikasta mangoa ja sitruunaa, jotka molemmat sopivat loistavasti suklaan kaveriksi.

prinsessamokkapalat
Prinsessamokkapalat

Pohja on kaikille tuttu, perinteinen mokkapalapohja, jonka leipominen onnistuu varmasti jokaiselta. Jos yhtään epäroit, kurkkaa täältä vinkit pohjan leipomiseen. Pohjan päälle levitin sitten kunnon kerroksen herkullista mangokreemiä, joka saa makunsa survotusta säilykemangosta ja herkullisesta Taylor and colledge vaniljatahnasta. Tämä vaniljatahna on yksi suosikkituotteistani, sillä se antaa leivonnaisiin todella herkullisen ja syvän vaniljan maun. Tahnaa on saatavilla ihan perusmarkettien leivontahyllyltä, mutta halutessaan sen voi korvata vaniljatangon siemenillä tai hieman suuremmalla määrällä luontaista vaniljasokeria. Ihan yhtä syvää makua vaniljasokerista ei kuitenkaan leivonnaisiin saa ja tankojen käyttäminen on työläämpää, suosittelen siis lämpimästä kokeilemaan tahnaa.

Mangokreemin päälle palat saivat prinsessakakkumaisen viimeistelyn sokerimassasta. Sekoitin keltaiseen sokerimassaan pienen palan vihreää massaa, jotta sain kauniin kevään vihreän sävyn. Massoja voi hyvin värjätä myös Dr. Oetkerin geeliväreillä, mutta tällä kertaa halusin sekoitella valmiita värejä yhteen. Maustoin massan sitruuna-aromilla, jotta se toisi leivonnaiseen mukaan lisää makua ja siitä tulikin ihanan raikasta ja karkkimaista. Sokerimassojen maustaminen on muutenkin kiva tapa tuoda leivonnaisiin lisämakua, kuvittelepa vaikka suklaakakku minttumassalla kuorrutettuna. Massojen maustamiseen saat lisää ideoita täältä. Kannattaa siis kokeilla rohkeasti.

Omilla kokeiluilla tai vaikka näillä prinsessamokkapaloilla kannattaa muuten osallistua Dr. Oetkerin Leivonnan supersankarit kilpailuun. Tägää siis leivontakuvasi instagramissa #leivonnansupersankarit ja pääset mukaan kisaan.

prinsessamokkapalat
prinsessamokkapalat

Prinsessamokkapalat

25 annosta / yli 60 min / helppo

Ainesosat

Pohja

  • 4 munaa
  • 3 dl sokeria
  • 200 g voita
  • 4½ dl vehnäjauhoja
  • ½ dl kaakaojauhetta
  • 3 tl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 dl maitoa

Täyte

  • 200 g voita
  • 1 tl Taylor and colledge vaniljatahnaa
  • 3 dl tomusokeria
  • 1 prk säilykemangoa
  • 2 rkl Dr. Oetker vaniljakreemijauhetta

Kuorrute

  • 1 pkt Dr. Oetker keltaista sokerimassaa
  • 1 pkt Dr. Oetker vaaleanpunaista sokerimassaa
  • ¼ pkt Dr. Oetker vihreää sokerimassaa
  • 2 tl Dr. Oetker sitruuna-aromia
  • pieni pala Dr.Oetker valkoista sokerimassaa
  • Dr. Oetker Rose and gold decor
  • tomusokeria kaulimiseen

Ohjeet

Pohja

Kuumenna uuni 200 ℃:seen. Vuoraa syvä uunipelti leivinpaperilla.

Vatkaa kananmuna ja sokeri vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Sulata voi. Sekoita vehnäjauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja vaniljasokeri yhteen. Kääntele voisula kevyesti munavaahtoon. Siivilöi jauhoseos vaahtoon vuorotellen maidon kanssa. Sekoita kevyesti käännelleen, älä vatkaa ettei ilma katoa taikinasta. Levitä taikina esivalmistellulle uunipellille ja paista noin 12–15 minuuttia tai kunnes taikina tuntuu sormella painettaessa hieman joustavalta. Älä ylipaista taikinaa tai se kuivuu ja mokkapala menettää herkullisuutensa.

Täyte

Vatkaa huoneenlämpöinen voi vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää vaniljatahna ja tomusokeri ja jatka vatkaamista pari minuuttia. Valuta mangosta neste pois ja soseuta se huolellisesti. Sekoita mangosose voivaahtoon yhdessä vaniljakreemin kanssa. Vatkaa tasaiseksi. Levitä täyte jäähtyneen pohjan päälle ja anna asettua jääkaapissa 30 minuuttia.

Kuorrute

Vaivaa keltaisen sokerimassan joukkoon pieni pala vihreää massaa, jotta saat kauniin, vaalean vihreän sävyn. Vaivaa 1 tl sitruuna-aromia vaaleanvihreään massaan ja toinen teelusikallinen vaaleanpunaiseen massaan. Kauli vihreä massa kevyesti tomusokeroiden leivinpaperin päällä puolen pellin kokoiseksi levyksi. Kumoa levy pohjan päälle leivinpaperin avulla. Toista sama vaaleanpunaisella massalla. Laita levy jääkaappiin tunniksi (jos tarjoilet palat seuraavana päivänä, ne säilyvät parhaiten levynä, jolloin niiden reunat ei kuivu). Siisti reunat ja leikkaa paloiksi. Koristele palat sokerimassakukilla ja koristehelmillä.

Sokerimassakukat

Kauli massa kevyesti tomusokeroidulla alustalla levyksi. Ota pyöreällä muotilla (esim. pursotustylla) jokaista kukkaa varten viisi terälehteä. Taita ympyrät puoliksi. Nipistä puolikkaiden kulmat yhteen. Yhdistä viisi terälehteä kukaksi ja viimeistele keskusta pienellä sokerimassapallolla. Kukat voi tehdä valmiiksi jo useampi päivä ennen tarjoilua. Anna kukkien kuivahtaa huoneenlämmössä leivinpaperin päällä ja siirrä ne sitten rasiaan.

 

 

sokerimassan sekoittaminen
sokerimassakukka

Yhteistyössä

droetker logo

Kommentit(0)

  

Samankaltaisia kirjoituksia