Hyydytetty lohivoileipäkakku
16 annosta / yli 60 min / helppo
Ainesosat
Pohja
- 1 pkt (195 g) Kantolan Valitut Jyvänäkkäri Kaura & Auringonkukansiemen tai
Kantolan Valitut Jyvänäkkäri Yrtti & Merisuola - 80 g voita
Täyte
- 5 liivatelehteä
- 1 punasipuli
- 1 sitruunan mehu
- ripaus sokeria
- 400 g kylmäsavulohituorejuustoa
- 180 g creme fraichea
- ¾ dl kurkkusalaattia
- 500 g savulohta
- reilu nippu tilliä
- pippuria
- suolaa
- 2 dl kuohukermaa
Koristelu
- 100 g kylmäsavulohituorejuustoa
- 1 pkt (130 g) Kantolan Valitut Artesaani Juusto & Valkosipuli tai Kantolan Valitut Artesaani juusto, tomaatti ja basilika -lastuja
- tilliä
- 50 g kylmäsavulohta
- silmusalaattia
- kirsikkatomaatteja
Ohjeet
Pohja
Vuoraa noin 22 cm:n irtopohjavuoka leivinpaperilla. Murskaa näkkileivät hienoksi rouheeksi ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele seos vuoan pohjalle ja laita jääkaappiin odottamaan.
Täyte
Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Hienonna punasipuli ja ripottele päälle puolen sitruunan mehu sekä hieman sokeria. Jätä odottamaan.
Mittaa tuorejuusto, creme fraiche ja kurkkusalaatti kulhoon. Hienonna lohi, tilli ja sekoita täytteeseen. Lisää hieman marinoitunut punasipuli. Mausta pippurilla ja suolalla. Vatkaa kerma vaahdoksi. Kuumenna puolen sitruunan mehu ja liuota siihen pehmenneet liivatteet. Kaada liivateseos lohitäytteeseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Kääntele lopuksi joukkoon kerma.
Kaada täyte pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
Koristelu
Levitä tai pursota tuorejuustoa kevyesti kakun reunoille. Puolita artesaanilastut ja paina kevyesti kiinni tuorejuustoon. Sido halutessasi nauha hetkeksi kakun ympärille, jotta keksit tarttuvat paremmin kiinni. Viimeistele kakun pinta kasaamalla päälle kylmäsavulohta ja salaattiaineita.
Mitä kurkkusalaattia käytit? Onko itsetehty vai kaupan hyllyn löytö?
Moi Tiina! Käytän ihan kaupan valmista, yleensä felixin amerikkalaista kurkkusalaattia.
Hei, minulla on 25cm irtipohjavuoka, riittääkö täyte vai teenkö 1,5x ?
Ja onko noissa Kantolan kekseissä gluteeniton vaihtoehto, että saisin gluteenittoman kakun?
Kiitos,
Yt. MerviK
Hei MerviK! Kakun voi tehdä gluteenittomasti käyttämällä pohjaan kantolan vaaleansinisessä paketissa myytävää siemennäkkäriä. Valitettavasti noissa artesaanilastuissa ei ole gluteeniton vaihtoehtoa, mutta ne voi jättää pois. Jos haluat korkean kakun, tee ohje 1,5 kertaisena, mutta yksinkertainenkin riittää, jos vähän matalampi kakku käy. Tämä 20 com vuokaan tehty on kunnolla korkea, joten ei tuo isommassakaan vuoassa ihan lättänäksi jää.
Tätä on ihana syödä, kun nappaa sivusta näkkärin ja aina sen päälle ottaa ison kasan täytettä!
Huippuhyvää!
Juu tuota täytettä on ihana kauhoa noilla kekseillä <3