Pähkinäinen hedelmäleipä
5 dl vettä
1 rkl siirappia
1/2 tl suolaa
1 ps kuivahiivaa
~7 dl vehnäjauhoja
2 dl pähkinäsekoitusta
1/2 dl rusinoita
1/2 dl kuivattuja aprikooseja palasina
2 rkl öljyä
Lisää lämpimään veteen siirappi ja suola. Sekoita kuivahiiva pieneen määrään jauhoja ja lisää nesteeseen. Sekoita joukkoon pähkinät ja hedelmät. Vaivaa taikinaa ja lisää vehnäjauhoja vähitellen. Kun taikina alkaa irrota kulhon reunoista lisää öljy ja vaivaa vielä hetki. Anna kohota vähintään 30 minuuttia. Leivo taikinasta kaksi leipää ja paista 225*c noin 20 minuuttia.
Täytyy kokeilla. Itse kirjoitan kanssa blogia, jos kiinnostaa 🙂
Kiva kuulla Aliina, käyn kurkkaamassa.