Superhelpot kesäkurpitsapiiraat
10 annosta / alle 30 min / erittäin helppo
Ainesosat
Pohja
- 500 g voitaikinalevyjä
Täyte
- 100 g maustettua tuorejuustoa (esim. yrtti tai pippuri)
- 1 kesäkurpitsa
- suolaa
- pippuria
- parmesan-juustoa
- kananmuna
- sesaminsiemeniä
Ohjeet
Kuumenna uuni 225 ℃:seen. Anna voitainalevyjen sulaa hetki huoneenlämmössä (Huom! Mitä kylmempänä pystyt taikinat käsittelemään, sitä lehtevämmät piiraat saat).
Aseta taikinalevyt leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Tee jokaisen levyn reunaan viillot noin sentin päähän reunasta. Pistele keskusta haarukalla. Levitä keskustaan tuorejuustoa ja asettele päälle kesäkurpitsaviipaleita. Mausta suolalla ja pippurilla ja ripottele pinnalle hieman parmesanraastetta.
Voitele reunat kananmunalla ja ripottele päälle sesaminsiemeniä. Paista piiraita uunin alatasolla noin 15-20 minuuttia.
Leivoin nämä gluteenittomansta lehtitaikinasta. Onnistuivat todella hyvin, ja maistuivat kaikille. Menee ehdottomasti jatkoon meidän tuleviin tee-hetkiin!
Ihana kuulla! Täytyy itsekin testata joskus tuo gluteeniton taikina ja tutustua sen ominaisuuksiin.