Mustikkarahkapiirakka murotaikinapohjalla
12 annosta / 30 - 60 min / helppo
Ainesosat
Pohja
- 4 dl vehnäjauhoja
- 1 dl sokeria
- 150 g voita
- 1 muna
- tai 1 pkt (400 g) valmista pakastemurotaikinaa
Täyte
- 500 g maitorahkaa
- 2 munaa
- ¾ dl sokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- ½ sitruuna
- 4 dl mustikoita
Ohjeet
Pohja
Sekoita vehnäjauhot ja sokeri kulhossa. Kuutioi joukkoon kylmä voi. Nypi ainekset sormenpäillä murumaiseksi taikinaksi. Lisää kananmuna ja sekoita tasaiseksi. Älä vaivaa taikinaa, jottei siihen muodostu sitkoa. Kääri taikina leivinpaperiin ja laita jääkaappiin 30 minuutiksi.
Kuumenna uuni 200 ℃:seen. Kauli taikinasta vuoan kokoinen levy leivinpaperin päällä ja aseta se paperin kanssa piirakkavuokaan (halk. noin 24 cm).
Täyte
Sekoita maitorahka, munat ja sokerit yhteen. Pese sitruuna huolellisesti ja raasta sen kuori ohuelti täytteen joukkoon. Kaada täyte pohjan päälle. Ripottele pinnalle mustikat, voit halutessasi hieman painaa niitä täytteen sekaan.
Paista piirakkaa uunin alatasolla noin 30 minuuttia tai kunnes täyte on lähes asettunut, täyte asettuu lopullisesti jäähtyessään. Jäähdytä ja tarjoile.
Kommentit(0)