Mokkapalat
25 annosta / 30 - 60 min / helppo
Ainesosat
Pohja
- 4 munaa
- 3 dl sokeria
- 200 g voita
- 4½ dl vehnäjauhoja
- ½ dl kaakaojauhetta
- 3 tl leivinjauhetta
- 2 tl vaniljasokeria
- 2 dl maitoa
Kuorrute
- 5 dl tomusokeria
- 1½ rkl kaakaojauhetta
- 2 tl vaniljasokeria
- 50 g voita
- 3–4 rkl vahvaa kahvia
- koristerakeita, nomparelleja tai suklaakuvioita
Ohjeet
Pohja
Kuumenna uuni 200 ℃:seen. Vuoraa syvä uunipelti leivinpaperilla (noin 35 x 35 cm).
Vatkaa kananmuna ja sokeri vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Sulata voi. Sekoita vehnäjauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja vaniljasokeri yhteen. Kääntele voisula kevyesti munavaahtoon. Siivilöi jauhoseos vaahtoon vuorotellen maidon kanssa. Sekoita kevyesti käännelleen, älä vatkaa ettei ilma katoa taikinasta. Levitä taikina esivalmistellulle uunipellille ja paista noin 12–15 minuuttia tai kunnes taikina tuntuu sormella painettaessa hieman joustavalta. Älä ylipaista taikinaa tai se kuivuu ja mokkapala menettää herkullisuutensa. Anna jäähtyä hetki.
Kuorrute
Siivilöi tomusokeri, kaakaojauhe ja vaniljasokeri kulhoon. Sulata voi ja lisää joukkoon. Lisää kahvia ruokalusikallinen kerrallaan kunnes saat paksuhkon, valuvan seoksen. Kaada kuorrute jäähtyneen pohjan päälle ja levitä se tasaiseksi. Koristele haluamallasi tavalla ja anna jähmettyä jääkaapissa vähintään 30 minuuttia ennen leikkaamista.
Mokkapalat sopivat loistavasti pakastettavaksi. Voit pakastaa mokkapalat valmiiksi leikattuina tiiviiseen rasiaan, kun laitat palakerrosten väliin leivinpaperia. Silloin saat otettua kerralla juuri tarvittavan määrän paloja sulamaan. Palat sulavat nopeasti huoneenlämmössä.
Mokkapaloissa kuorrutteeseen käytetään kahvia,en itse käytä kahvia näihin niin silloin puhun niistä suklaaneliöinä.:)
Noin se on varmasti selkeä. Itse en ole viitsinyt vaihtaa nimeä, vaikka kahvia ei tämän tyylisessä leivonnaisessa olisikaan. Mokkapala kun on niin tuttu nimenä, että monet uskaltavat sen varjolla lähteä kokeilemaan uuttakin.
Porissa mokkapalojen nimi on masaliisa
Niinhän se on, että rakkaalla lapsella on monta nimeä. Näitä olen kuullut kutsuttavan mokkapalojen ja masaliisan lisäksi myös nimillä; poikavauva, rakkauden palat, suklaaruudut, mokkaneliöt yms.
Täytyypä tehdä näitä leivonnaisia. Viimeksi joskus hamassa nuoruudessani tuli leivottua. Täällä Ruotsissa niiden nimi on kärleksmums elikkä rakkausnami. Ehkä siksi että niitä on helppo leipoa rakkaalleen?
Juu eräs ystäväni käyttääkin juuri tuota kärleksmums-nimeä ja Suomeen siitä on tullut rakkaudenpalat. Ihana nimi leivonnaiselle.