Dumlekakku
15 annosta / yli 60 min / keskitaso
Ainesosat
Pohja
- 150 g voita
- 2 dl fariinisokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 2 munaa
- ¾ dl kaakao
- 2 dl vehnäjauho
- ¾ tl leivinjauhetta
- ½ pss (noin 100 g) Dumle-karkkeja
Täyte
- 1½ pss (noin 300 g) Dumle-karkkeja
- 4 dl kuohukermaa
- ripaus suolaa
- 4 liivatelehteä
Koristelu
- 2 dl kuohukermaa
- 1 tl vaniljasokeria
- Dumle-makeisia
Ohjeet
Pohja
Kuumenna uuni 175 ℃:seen. Vuoraa irtopohjavuoka (halk. noin 22 cm) leivinpaperilla.
Vatkaa pehmeä voi ja sokerit vaahdoksi. Lisää muna yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita vehnäjauho, kaakao ja leivinjauhe yhteen ja kääntele taikinaan. Levitä taikina vuokaan ja painele pintaan pilkottuja Dumleja. Paista noin 20 minuuttia tai kunnes pohjaan painettuun puutikkuun ei tartu raakaa taikinaa. Jäähdytä.
Täyte
Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Mittaa Dumlet ja 2 dl kermaa kattilaan. Lämmitä sekoitellen, kunnes Dumlet ovat sulaneet kerman joukkoon. Mausta kevyesti suolalla. Liuota joukkoon pehmenneet liivatelehdet ja anna jäähtyä haaleaksi välillä sekoitellen. Vatkaa loput kermasta vaahdoksi ja kääntele vaahto kahdessa erässä Dumlekastikkeeseen. Kaada täyte pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
Koristelu
Vatkaa kerma vaahdoksi vaniljaoskerin kanssa. Pursota vaahto kakulle ja viimeistele haluamallasi tavalla.
Hei! Mulla ei ole halkaisijaltaan 22 cm vuokaa, on 20 cm ja 24 cm. Kumpaa suosittelisit tähän kakkuun?
Tuo 20 cm on oikein hyvä. Korota tarvittaessa vähän leivinpaperilla, niin mousse ei tule yli.
Vaude onpas siinä kaunis kakku maistuis kyllä
mulekki
Kiitos, kiva kuulla!
Moikka.
Kuvassa kakku näyttää Älyttömän hyvältä niin mietin lötkistyykö täyte jos seisoo ns pidemmän aikaa pöydällä vai pysyykö kuvan tapaisena kiinteänä?
Että laittaako sen juuri pöytään kun on tarkoitus syödä vai? Syntymäpäiville suunnitteissa :)))
Kyllä se pysyy ihan hyvin kasassa hieman pidemmänkin aikaa. Toki nämä hyydykekakut tulee pidempään säilyttää kylmässä, etteivät pilaannu, mutta juhlapöydässä jaksaa pitää muotonsa.