Keksibrownie
15 annosta / 30 - 60 min / helppo
Ainesosat
Pohja
- 150 g tummaa suklaata
- 100 g voita
- 2 munaa
- 1 dl fariinisokeria
- ¾ dl sokeria
- 1 tl vaniljatahnaa (tai 2 tl vaniljasokeria)
- ¼ tl suola
- 2½ dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
Täyte
- 250 g mascarpone-tuorejuustoa
- 1 muna
- 1 tl vaniljatahnaa (tai 2 tl vaniljasokeria)
- ½ dl sokeria
- 1 pkt suklaatäytekeksejä (esim. Kantolan vaniljakaakao&merisuola)
Ohjeet
Pohja
Kuumenna uuni 175 ℃:seen. Sulata suklaa ja voi. Vatkaa munat ja sokerit kevyesti vaahdoksi ja lisää joukkoon suklaa-voisula. Sekoita muut aineet vehnäjauhoihin ja kääntele vehnäjauhoseos munavaahtoon. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan (25x30 cm).
Täyte
Sekoita mascarpone, muna, vanilja ja sokeri yhteen. kaada seos pohjan päälle ja vedä veistä kevyesti taikinan läpi, jotta pintaan syntyy kierteitä. Paloittele keksejä hieman ja painele taikinaan. Paista brownieta noin 25 minuuttia. Jäähdytä hyvin, brownie on parhaimmillaan vasta vetäydyttyään yön yli jääkaapissa.
Kommentit(0)