Tiikerikakku
20 annosta / yli 60 min / helppo
Ainesosat
- 4 dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 250 g voita
- 3 dl sokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 4 munaa
- ½ dl amarettolikööriä (tai maitoa)
- ½ dl maitoa
- ½ dl kaakaojauhetta
Ohjeet
Voitele ja korppujauhota suuri (2,4 litraa) kahvikakkuvuoka. Kuumenna uuni 170 ℃:seen.
Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen voivaahtoon. Jos vaahto uhkaa juoksettua, lisää jauhoseosta lusikallinen kerrallaan aina kananmunan lisäyksen yhteydessä. Kääntele jauhoseos voivaahtoon vuorotellen amareton kanssa. Jaa seos puoliksi ja siivilöi toiseen puolikkaaseen kaakaojauhe ja maito. Lusikoi vuokaan ensin puolet vaaleasta taikinasta, sitten suklaataikina ja viimeiseksi loput vaaleasta taikinasta. Käy taikinan läpi veitsellä tai puutikulla tekemällä kevyesti ylös-alasliikettä.
Paista kakkua uunin alatasolla noin tunti. Anna jäähtyä vuoassaan 15 minuuttia ja kumoa sitten tarjoiluastialle jäähtymään täysin.
Kommentit(0)