Tiikerikakku

Tiikerikakku

19. 10. 2021
Lempeää vaniljataikinaa ja tuhdin kaakaoista tummaa taikinaa. Niistä on perinteinen tiikerikakku tehty.

Perinteinen tiikerikakku on kahvipöydän kestosuosikki. Vähän lisämakua tiikerikakku saa amarettolikööristä, mutta sen voi halutessaan korvata kermalla. Pehmeän makuiseen kakkuun kannattaa käyttää hyvää vaniljaa ja tummaa leivontakaakaota, jolloin kakusta tulee herkullisen maukas.

Isosta kakusta riittää useaan kahvihetkeen ja kakku säilyykin hyvin jääkaapissa useita päiviä. Kakku sopii loistavasti pakastettavaksi ja jos pakastat sen valmiiksi siivutettuna, kakkua on helppo ottaa sulamaan juuri sopiva määrä kerrallaan.

Tiikerikakku

20 annosta / yli 60 min / helppo

Ainesosat

  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 250 g voita
  • 3 dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 4 munaa
  • ½ dl amarettolikööriä (tai maitoa)
  • ½ dl maitoa
  • ½ dl kaakaojauhetta

Ohjeet

Voitele ja korppujauhota suuri (2,4 litraa) kahvikakkuvuoka. Kuumenna uuni 170 ℃:seen.

Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen voivaahtoon. Jos vaahto uhkaa juoksettua, lisää jauhoseosta lusikallinen kerrallaan aina kananmunan lisäyksen yhteydessä. Kääntele jauhoseos voivaahtoon vuorotellen amareton kanssa. Jaa seos puoliksi ja siivilöi toiseen puolikkaaseen kaakaojauhe ja maito. Lusikoi vuokaan ensin puolet vaaleasta taikinasta, sitten suklaataikina ja viimeiseksi loput vaaleasta taikinasta. Käy taikinan läpi veitsellä tai puutikulla tekemällä kevyesti ylös-alasliikettä.

Paista kakkua uunin alatasolla noin tunti. Anna jäähtyä vuoassaan 15 minuuttia ja kumoa sitten tarjoiluastialle jäähtymään täysin.

tiikerikakku
tiikerikakku

Kategoriat

Kahvikakut

Kommentit(0)

  

Samankaltaisia kirjoituksia