Espresso-suklaajuustokakku
12 annosta / yli 60 min / helppo
Ainesosat
Pohja
- 1 pkt (205 g) suklaatäytekeksejä (esim. Ballerina vaniljakaakao ja merisuola)
- 50 g voita
Täyte
- 1½ rkl pikakahvijauhetta
- 1 rkl kuumaa vettä
- 600 g maustamatonta tuorejuustoa
- 1 - 1½ dl sokeria
- 1 tl vaniljatahnaa (tai 2 tl hyvälaatuista vaniljasokeria)
- 3 kananmunaa
Kuorrute ja koristelu
- 150 g tummaa suklaata (noin 53% kaakaota)
- 1½ dl kuohukermaa
- kahvi-suklaamakeisia
Ohjeet
Pohja
Vuoraa irtopohjavuoka (halk. 20 cm) leivinpaperilla. Kuumenna uuni 175 ℃:seen.
Murskaa keksit täytteineen hienoksi rouheeksi. Sulata voi ja sekoita keksimurskaan. Painele seos vuoan pohjalle.
Täyte
Sekoita pikakahvijauhe kuumaan veteen. Sekoita tuorejuusto, kahvi, sokeri ja vanilja yhteen. Lisää kananmunat yksitellen sekoittaen huolella jokaisen kanamunan lisäyksen välillä. Kaada täyte pohjan päälle ja paista uunin alatasolla noin 45 minuuttia. Sammuta uuni ja anna juustokakun kypsyä jälkilämmöllä vielä 30 minuuttia. Ota juustokakku uunista ja jäähdytä täysin.
Kuorrute
Paloittele suklaa kulhoon. Kuumenna kerma ja kaada se suklaan päälle. Anna seistä hetki ja sekoita tasaiseksi. Anna ganachen jäähtyä hetki välillä sekoittaen. Levitä hieman paksuuntunut ganache kakun päälle. Viimeistele halutessasi kahvi-suklaamakeisilla.
tästähän tuli ihan litteä ???
Hei Anna! Kakku ei tosiaan ole mikään korkea. Korkeutta 20 cm:n vuokaan on noin 5 cm. Isompaan vuokaan tätä ei kannata tehdä.
Hei, voiko pakastaa?
Hei! Voit pakastaa kakun ilman kuorrutetta. Kuorrutteen kanssa pakastetteassa leikattavuus ja rakenne kärsii.
Hei! Onkohan resepti mahdollisesti jäänyt kesken, sillä täytteen paistoaika puuttuu?
Ohjeesta oli jostain syystä tipahtanut osa pois, pahoittelut siitä. Resepti on nyt korjattu.
Minkä kokoista vuokaa käytit? Kauanko uunissa?
Vuoan koko lisätty ohjeeseen paisto-ohjeen kanssa.
Paisto-ohje puuttui tästä.
Pahoittelut ja kiitos huomioista. Resepti on nyt korjattu.