Itsenäisyyspäiväleivokset
12 annosta / yli 60 min / keskitaso
Ainesosat
Pohja
- 4 munaa
- 3 dl sokeria
- 1 tl Taylor and colledge vaniljatahnaa
- 200 g voita
- 4½ dl vehnäjauhoja
- 3 tl leivinjauhetta
- 2 dl maitoa
Täyte
- 5 dl maitoa
- 1 pss Dr.Oetker vaniljakreemijauhetta
- 2 dl vispikermaa
- 2 dl mustikkahilloa
Kuorrute
- 4 dl tomusokeria
- 3 rkl sulatettua voita
- 1 tl Dr.Oetker sitruuna-aromia
- noin 1½ rkl maitoa
Koristelu
- 200 g Dr.Oetker sinistä sokerimassaa
- 200 g Dr.Oetker valkoista sokerimassaa
- Dr.Oetker Chocolate silver pearls -koristerakeita
- 1 pss Dr.Oetker Perfect meringues -marenkijauhetta
Ohjeet
Pohja
Kuumenna uuni 200 ℃:seen. Vuoraa syvä uunipelti leivinpaperilla.
Vatkaa kananmuna, sokeri ja vaniljatahna vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Sulata voi. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe yhteen. Kääntele voisula kevyesti munavaahtoon. Siivilöi jauhoseos vaahtoon vuorotellen maidon kanssa. Sekoita kevyesti käännellen, älä vatkaa ettei ilma katoa taikinasta.
Levitä taikina esivalmistellulle uunipellille ja paista noin 12–15 minuuttia tai kunnes taikina tuntuu sormella painettaessa hieman joustavalta. Älä ylipaista taikinaa tai se kuivuu ja menettää herkullisuutensa
Täyte
Vatkaa maito ja vaniljakreemijauhe yhteen noin minuutin ajan. Vatkaa kerma vaahdoksi ja kääntele kahdessa osassa vaniljakreemiin.
Leikkaa pohja puoliksi ja levitä toiselle puolelle mustikkahillo. Levitä vaniljatäyte mustikkahillon päälle ja nosta toinen pohja päälle kanneksi. Anna asettua jääkaapissa noin 3 tuntia.
Kuorrute
Siivilöi tomusokeri kulhoon. Lisää sulatettu voi ja sitruuna-aromi. Lisää maitoa, kunnes saat helposti levittyvän, muttei kuitenkaan täysin valuvan kuorrutteen. Kaada kuorrute leivosten päälle ja anna asettua jääkaapissa noin 30 minuuttia.
Koristelu
Valmista marengit Dr.Oetker perfect meringues jauheesta pussin ohjeen mukaan.
Kauli valkoinen ja sininen massa levyksi ja ota sydänmuotilla massasta paloja. Voit myös tehdä marmorikuvioista massaa vaivaamalla valkoista ja sinistä massaa kevyesti yhteen.
Siisti leivoslevyn reunat ja leikkaa leivokset paloiksi. Koristele marengein, sini-valkoisin sydämin ja hopeisin koristerakein.
Kommentit(0)