Kerrostettu mustikka-puolukkarahka
4 annosta / alle 30 min / helppo MU
Ainesosat
- 150 g kotimaisia pakastemustikoita
- 50 g kotimaisia pakastepuolukoita (voit käyttää myös pelkkää mustikkaa)
- noin 5 rkl sokeria
- 2 dl vispikermaa
- 250 g maitorahkaa
- 1 tl vaniljatahnaa
- 100 g kaurakeksejä
- viimeistelyyn kermavaahtoa
Ohjeet
Laita jäiset mustikat, puolukat ja 4 rkl sokeria kulhoon ja anna sulaa hetki. Survo kohmeiset marjat kevyesti soseeksi esimerkiksi sauvasekoittimella. Vatkaa vispikerma paksuksi vaahdoksi. Sekoita rahka, vaniljatahna ja 1 rkl sokeria kermavaahtoon (tarkista maku). Sekoita puolet vaahdosta mustikka-puolukkasurvokseen, maista ja lisää tarvittaessa sokeria. Murskaa kaurakeksit rouheeksi.
Lusikoi laseihin ensin kaurakeksimurua, sitten vaniljavaahtoa ja seuraavaksi mustikkarahkaa. Toista sama uudelleen ja viimeistele jälkiruoka kermavaahdolla.
Kommentit(0)