Jouluhalko
12 annosta / 30 - 60 min / helppo
Ainesosat
Pohja
- 4 munaa
- 1¼ dl sokeria + 2 rkl sokeroimiseen paiston jälkeen
- 2 tl vaniljasokeria
- 1 dl perunajauhoja
- ½ dl kaakaojauhetta
- 1 tl leivinjauhetta
Täyte
- 2 dl vispikermaa
- 200 g maustamatonta tuorejuustoa
- 2 tl kanelia
- 1 tl vanilja-aromia
- ½ dl tomusokeria
Koristelu
- 100 g tummaa suklaata
Ohjeet
Pohja
Kuumenna uuni 200 ℃:seen. Vuoraa syvä uunipelti SAGA leivinpaperilla. Vatkaa kananmunat ja sokerit vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe yhteen. Siivilöi jauhoseos kahdessa erässä munavaahtoon varovasti käännellen. Levitä taikina uunipellille ja paista noin 10 minuuttia. Kumoa pohja sokeroidulle SAGA leivinpaperille. Poista päällimmäinen leivinpaperi ja rullaa pohja alemman paperin kanssa löysälle rullalle. Anna jäähtyä hieman rullattuna.
Täyte
Vatkaa kerma paksuksi vaahdoksi. Sekoita toisessa kulhossa tuorejuusto, tomusokeri, kaneli ja vanilja. Kääntele kermavaahto kahdessa erässä tuorejuusto seokseen.
Rullaa pohja auki ja levitä ⅔ täytteestä pohjalle. Rullaa kääretorttu tiukaksi rullaksi leivinpaperia apuna käyttäen. Kääri rulla tiiviisti leivinpaperiin ja anna asettua jääkaapissa noin 30 minuuttia.
Koristelu
Valmista koristeet sulattamalla suklaa ja kaatamalla se SAGA leivinarkille. Aseta toinen leivinarkki suklaan päälle ja painele suklaa litteäksi levyksi. Rullaa levy kierteelle ja laita se vähintään 15 minuutiksi pakastimeen.
Voitele valmis kääretorttu jäljelle jääneellä täytteellä. Avaa jähmettynyt suklaalevy reilusti niin, että suklaa hajoaa paloiksi. Paina suklaapalat kiinni pintaan.
Onpas kaunis jouluhalko! Tämä voisi olla kiva jälkiruoka joku viikonloppu❣️
Kiitos Äiti <3 Tämä on kyllä helppo ja sopii loistavasti muuhunkin aikaan, kuin jouluun.