Vaahdotettu karpalotorttu
12 annosta / yli 60 min / helppo
Ainesosat
Pohja
- 250 g kaurakeksejä
- 125 g voita
Täyte
- 1½ dl vahvaa karpalomehua
- 1½ dl sokeria
- 5 Dr.Oetker luomu liivatelehteä
- 2 dl vispikermaa
- 1 tl taylor and colledge vaniljatahnaa tai 2 tl Dr.Oetker vaniljasokeria
Viimeistely
- 2 dl vispikermaa
- 1 tl Taylor and colledge vaniljatahnaa tai 2 tl Dr.Oetker vaniljasokeria
- Dr.Oetker perfect meringues -marenkijauheesta valmistettuja marenkeja
- Dr.Oetker Silver -koristerakeita
- Dr.Oetker Chocolate Silver Pearls
- muutama karpalo
Ohjeet
Pohja
Vuoraa irtopohjainen piirakka- tai kakkuvuoka leivinpaperilla. Rouhi kaurakeksit hienoksi muruksi. Sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele seos vuoan pohjalle ja reunoille. Laita jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.
Täyte
Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Mittaa mehu ja sokeri kattilaan. Kuumenna höyryävän kuumaksi ja liuota joukkoon pehmenneet liivatteet. Jäähdytä. Vatkaa jäähtynyt mehu sähkövatkaimella kuohkeaksi ja kovaksi vaahdoksi. Vaahdota kerma yhdessä vaniljan kanssa ja kääntele kahdessa osassa mehuvaahtoon. Levitä vaahto pohjan päälle ja anna hyytyä kylmässä vähintään 4 tuntia.
Viimeistely
Vatkaa kerma vaahdoksi yhdessä vaniljan kanssa. Lusikoi tai pursota kerma tortun päälle. Viimeistele marengein, koristerakein ja karpaloin.
Minkähän kokoiseen vuokaan tämän kannattaa tehdä?
Käytin halkaisijaltaan 23 cm:n korkeaa piirakkavuokaa.