Fazerina-juustokakku
15 annosta / yli 60 min / keskitaso
Ainesosat
Pohja
- 3 dl Fazerina-mysliä
- 70 g voita
Täyte
- 5 liivatelehteä
- 3 levyä (360 g) Fazerina-suklaata
- 350 g maustamatonta tuorejuustoa
- 1 prk (200 g) kermarahkaa
- ½ dl sokeria
- ½ dl appelsiinimehua
- 4 dl vispikermaa
Koristelu
- 100 g tummaa suklaata (noin 60 % kaakaota)
- 2 dl kuohukermaa
- 1 tl vaniljasokeria
- Fazerina-keksejä ja makeisia
- Amerikan pastilleja
Ohjeet
Pohja
Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan (halk. noin 22 cm). Vuoraa myös vuoan reunat leivinpaperilla tai reunakalvolla. Murskaa mysli hieman pienemmäksi. Sulata voi ja sekoita myslin joukkoon. Painele seos vuoan pohjalle ja laita jääkaappiin odottamaan.
Täyte
Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Sulata Fazerina-suklaa miedolla lämmöllä ja jätä odottamaan. Sekoita tuorejuusto, rahka ja sokeri yhteen. Kuumenna appelsiinimehu ja liuota siihen pehmenneet liivatteet. Kaada liivateseos ohuena nauhana tuorejuustoseokseen koko ajan sekoittaen. Kääntele suklaa joukkoon.
Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi ja kääntele kahdessa osassa täytteeseen. Kaada täyte pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
Koristelu
Kuumenna 1 dl kuohukermaa ja kaada paloitellun suklaan päälle. Sekoita tasaiseksi. Kaada puolet hieman jäähtyneestä kuorrutteesta (noin 35 ℃) kakun päälle. Ohjaa valumista lusikalla, jotta kuorrute valuu reunojen yli.
Anna lopun kuorrutteen jäähtyä välillä sekoitellen, kunnes koostumus on pursotettavaa. Vatkaa loput kermasta vaahdoksi vaniljasokerin kanssa. Pursota kerma ja suklaakuorrute kakun päälle. Viimeistele kekseillä ja makeisilla.
En löydä kermarahkaa kaupoista, millä se korvataan?
Voit korvata kermarahkan vaikka vaniljarahkalla tai pehmeällä maitorahkalla.
Mikä ihmeen kermarahkaa, ei löydy kummastakaan kaupasta, käykö tavallinen maitorahka?
Kermarahka on hieman rasvaisempaa ja pehmeämmän makuista kuin tavallinen maitorahka, mutta nyt kun etsin nuo on ainakin osalta valmistajista poistuneet valikoimista. Voit korvata rahkan pehmeällä maitorahkalla tai vaikka leivontaan tarkoitetulla vaniljarahkalla.
Laitetaanko kuorrutteeseen siis tuo 100g suklaata + 1dl kermaa? vai 2dl kermaa?
Hei! Kuorrutteeseen tulee 1 dl kermaa ja loput 1 dl vaahdotetaan ja pursotetaan kakun päälle.
Missä kohtaa vaniljasokeri tulee kuorrutteessa? Tein 80% suklaasta ja se ei sulanut oikein kermassa, suklaasta tuli kökkäreistä ja siitä irtosi vetistä nestettä. Oli kaupan oma merkki, halpa. Sokerin heitin jossain kohtaan sulaneeseen massaan sekaan mutta se oli jo outoa ennen sokeria. Ei kuorrutettu sitten. Muuten kakku oli herkullista ja oma koristelu kiva.
Hei Kerttu! Vaniljasokerilla maustetaan tosiaan vain tuo vaahdotettava kerma, joka näkyy valkoisena kuvissa. 80% suklaa sisältää enemmän kaakaota, kuin 60 % ja on siksi paljon kovempaa. Se tarvitsisi sulatettaessa enemmän kermaa, jotta koostumuksesta tuli levitettävä.
Muuten tosi hyvää, mutta ei tykätty mysli pohjasta. On kuivaa.
Seuraavalla kerralla teen pohjan kekseistä.
Onneksi pohja on helppo vaihtaa mieleiseksi. Kiva kun kakku maistui muuten.
Tarvitseeko vuo’an reunoja vuorata esim. leivinpaperilla jotta reunat irtoaa nätisti jättämättä rumia jälkiä kakkuun?
Hei! Suosittelen mysö reunojen vuoraamista leivinpaperilla tai reunakalvolla, kuten tuossa reseptin alussa mainitsen. Vaihtoehtoisesti voit myös öljytä ja tomusokeroida vuoan reunan, jolloin vuoka liukuu helposti pois ja reunasta tulee siisti.
Kylläpä maistui ihanalta. Jännä tuo mysli. ihana fazerina.
Fazerina on kyllä hyvää. Ja se mysli on tosiaan voimakkaasti Fazerinan makuinen.
Aivan mahtavan makuinen, suosittelen ehdottomasti
Kiitos! Ihana kun maistui ja kiitos suositteluista.