Mustaherukka-suklaajuustokakku (20 cm vuokaan)
Pohja
- 175 g kaurakeksejä
- 65 g voita sulatettuna
Vuoraa 20 cm irtopohjavuuan pohja leivinpaperilla. Murskaa keksit ja sekoita ne yhteen sulatetun voin kanssa. Painele seos vuuan pohjalle ja laita odottamaan jääkaappiin.
Suklaatäyte
- 200 g maustamatonta tuorejuustoa
- 0,5 prk rahkaa
- 1 dl sokeria
- 2 liivatelehteä
- 2 rkl kiehuvaa vettä
- 200 g tummaa suklaata
- 2 dl kermaa
Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Sulata suklaa ja anna jäähtyä hieman. Sekoita toisessa kulhossa yhteen tuorejuusto, sokeri ja rahka. Sulata liivatteet kuumaan veteen ja lisää tuorejuustoseokseen vatkaten. Vaahdota kerma ja kääntele suklaa reippaasti kerman joukkoon. Yhdistä tuorejuustoseoksen kanssa ja laita vuokaan pohjan päälle.
Mustaherukkatäyte
- 300 g mustaherukoita
- 4 liivatelehteä
- 200 g maustamatonta tuorejuustoa
- 0,5 prk rahkaa
- 1,5 dl sokeria
- 2 dl kermaa
Kiehauta mustaherukat 0,5 dl sokerin kanssa. Paseeraa ne siivilän läpi ja jätä odottamaan. Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Sekoita kulhossa tuorejuusto, rahka ja loput sokerista. Vatkaa kerma vaahdoksi. Purista liivatelehdistä liika vesi pois ja liuoita ne lämpimään mustaherukkasoseeseen. Lisää liivateseos vatkaten tuorejuuston joukkoon. Lisää lopuksi kerma reippaasti käännellen. Kaada seos suklaakerroksen päälle ja anna hyytä jääkaapissa mielellään yön yli. Koristele vielä halutessasi kermavaahdolla ja suklaalla.
Monen hlön kakku tämä suunnilleen on, jos siis tarjolla myös suolaista yms?
Moi Tupu! Tästä kakusta riittää noin 12–15 henkilölle.
Heippa! Tämä oli juustokakkuna todella maukasta. Voisikohan tätä soveltaa myös niin, että tekisi nuo kerrokset täytekakkuun?
Ihana kuulla, että juustokakkuversiona maistui. Nämä mousset käyvät oikein hyvin myös täytekakun väliin! Suklaisen kakkupohjan välissä erityisen hyvä yhdistelmä, mutta myös tavallinen sokerikakkupohja sopii hyvin.
Ooh, kiitti vinkistä! Vedän ens kerralla perulla 🙂
Liisa! Tää on ihana tää kakku! Koklasin, tosi hyvä resepti! Liivate-pihistelijänä tosin laitoin marjatäytteeseenkin vain kaksi liivatetta..hyvin toimi!
Hei jee, ihana kuulla Maru! Jos haluaa vieläkin enemmän pihistellä liivatteista, niin käyttää yli 60% tummaa suklaata. Silloin suklaaosuus ei tarvii ollenkaan liivatetta 🙂 Esim. 64% Peru-suklaa on törkeän hyvää. Ja sellainen 170g on aika passeli määrä.
Voi miten kaunis kakku ja makuyhdistelmäkin vaikuttaa ihastuttavalla !
Voi kiitos! Nämä maut tosiaan täydentävät toisiaan.