Vadelma-sitruunakuppikakut Fresita-kuorrutteella
12 annosta / 30 - 60 min / keskitaso
Ainesosat
Pohja
- 125 g voita
- 2 dl sokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 1 sitruunan raastettu kuori
- 2 kananmunaa
- 4 dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 1½ dl maustamatonta jogurttia
- 100 g pakastevadelmia
Kostutus
- 1 sitruunan mehu
- 1 dl tomusokeria
Kuorrute
- 150 g voita
- 4 dl tomusokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- ½ dl Fresita-kuohuviiniä
- (punaista, geelimäistä elintarvikeväriä)
- syötäviä koristehelmiä
Ohjeet
Pohja
Aseta paperiset muffinssivuoat muffinssipellille. Vaahdota huoneenlämpöinen voi, sokerit ja sitruunan kuori kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Lisää munat yksi kerrallaan huolellisesti vatkaten. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja kääntele taikinaan. Lisää jogurtti ja sekoita tasaiseksi. Kääntele joukkoon rouhitut pakastevadelmat. Jaa taikina vuokiin ja paista 175 asteessa noin 20 minuuttia tai kunnes kakkuun painettuun puutikkuun ei tartu enää taikinaa.
Kostutus
Valmista kostutusliemi sekoittamalla sitruunan mehu ja tomusokeri yhteen. Valele pohjat kostutusliemellä heti paiston jälkeen. Anna liemen imeytyä hetki ja siirrä pohjat ritilälle jäähtymään.
Kuorrute
Vatkaa huoneenlämpöinen voi kuohkeaksi vaahdoksi. Siivilöi joukkoon tomusokeri ja vaniljasokeri ja jatka vatkaamista muutama minuutti. Lisää fresita ja hieman punaista elintarvikeväriä. Vatkaa tasaiseksi ja siirrä pursotinpussiin.
Pursota kuorrutteesta ruusuke jokaiselle kuppikakulle. Viimeistele koristerakeilla.
Kommentit(0)