Suolakinuski-keksijuustokakku
15 annosta / yli 60 min / keskitaso
Ainesosat
Pohja
- 190 g Ballerina suolainen kinuski -keksejä
- 50 g voita
Täyte
- 600 g maustamatonta tuorejuustoa
- 150 g creme fraichea
- 1 tl vaniljatahnaa
- 1 dl sokeria
- 2 rkl perunajauhoja
- 4 munaa
- 190 g Ballerina suolainen kinuski -keksejä
Kuorrute
- 1½ dl kuohukermaa
- 1 dl fariinisokeria
- sormisuolaa
Koristelu
- 2 dl kuohukermaa
- vaniljasokeria
- Kantolan Möhkiksiä
- Taffel Pretzeleitä
Ohjeet
Pohja
Lämmitä uuni 160 °C:seen. Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan (halk. 20 cm). Murskaa keksit täytteineen ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele seos vuoan pohjalle. Esipaista pohjaa noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä täytteen valmistuksen ajan.
Täyte
Sekoita tuorejuusto, creme fraiche, vanilja, sokeri ja perunajauho yhteen. Lisää munat yksitellen, sekoittaen massan tasaiseksi ennen seuraavan munan lisäämistä. Murskaa keksit paloiksi (voit säästää muutaman keksin koristeluun) ja kääntele keksit juustokakkumassaan. Kaada massa pohjan päälle. Paista kakkua uunin alatasolla 40 minuuttia. Sammuta uuni ja jätä kakku kypsymään jälkilämmölle vielä noin 45 minuutiksi.
Kuorrute
Mittaa kerma ja fariinisokeri kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä kunnes kylmään vesilasiin pudotetusta pisarasta muodostuu siisti tippa lasin pohjalle (noin 10 minuuttia). Anna kinuskin jäähtyä muutama minuutti välillä sekoittaen ja kaada sitten kakun päälle. Anna kakun jähmettyä kylmässä ainakin tunnin ajan. Viimeistele sormisuolalla ennen tarjoilua.
Koristelu
Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta se vaniljasokerilla. Pursota vaahto kakun pinnalle ja viimeistele kakku kekseillä ja pretzeleillä.
Kommentit(0)