Kinderkääretorttu
12 annosta / yli 60 min / helppo
Reseptini ja kuva julkaistu aiemmin Leivotaan 2/2021 lehdessä.
Ainesosat
Pohja
- 4 munaa
- 1 dl sokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 1 dl perunajauhoja
- ½ dl kaakaojauhetta
- 1 tl leivinjauhetta
Täyte
- 150 g maitosuklaata
- 2 dl kuohukermaa
- 150 g valkosuklaata
- 200 g maustamatonta tuorejuustoa
Koristelu
- 30 g maitosuklaata
- 30 g valkosuklaata
- kinder-makeisia
Ohjeet
Pohja
Kuumenna uuni 200 ℃:seen. Vuoraa syvä uunipelti leivinpaperilla.
Vatkaa kananmunat ja sokerit vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe yhteen. Siivilöi jauhoseos kahdessa erässä munavaahtoon varovasti käännellen. Levitä taikina uunipellille ja paista noin 10 minuuttia. Kumoa pohja sokeroidulle leivinpaperille. Poista päällimmäinen leivinpaperi ja rullaa pohja löysälle rullalle. Anna jäähtyä hieman rullattuna.
Täyte
Pilko maitosuklaa kulhoon ja kuumenna ½ dl kuohukermaa. Kaada kerma suklaan päälle ja sekoittele tasaiseksi. Jätä odottamaan.
Sulata valkosuklaa omassa kulhossaan. Pehmitä huoneenlämpöinen tuorejuusto sekoittamalla sitä kulhossa. Vatkaa loput kermasta paksuksi vaahdoksi. Kääntele valkosuklaa tuorejuustoon. Kääntele kermavaahto kahdessa erässä tuorejuusto-suklaaseokseen.
Rullaa pohja auki ja levitä päälle ensin maitosuklaatäyte ja sitten valkosuklaamousse. Rullaa pohja tiiviiksi rullaksi. Anna asettua jääkaapissa leivinpaperiin käärittynä noin 2 tuntia.
Koristelu
Koristele sulatetulla suklaalla ja kinder-makeisilla.
Kiitos Ihanasta ohjeesta <3. Tehty monet kerrat ja joulun aikaan piparkakkutuorejuustolla.
Oi kuulostaa herkulliselta tuo jouluinen vivahde tässä! Ja ihana kuulla, että pidät ohjeesta <3
Hei!
Ajattelin tehdä tämän jouluksi, ja mietin, voiko tehdä jo perjantaina kun jouluaatto on sunnuntaina? 🙂
Pahoittelen myöhäistä vastausta, mutta tulevaisuuden varalle voit hyvin tehdä tämän kääretortun pari päivää ennen tarjoilua.
Haittaako jos kuohukerman korvaa vispikermalla.?
Ei haittaa, mutta kuumentamisen kanssa pitää olla vähän tarkempi. Vispikerma ei ihan niin paljon pidä kuumentamisesta.
Mahdottoman hyvää! Tätä teen tänäkin pääsiäisenä. 🙂
Ihana kuulla, kiitos!
Moi,
Tämä varmaan toimii hyvinedelluse päivänä tehtynä?
Kyllä, toimii oikein mainiosti, kun saa olla yön jääkaapissa.
Hei, pystyykö tämän pakastamaan? 🙂
Moi Jenni! Kyllä tämä sopii ihan hyvin pakastettavaksi. Mieluiten ilman koristeita.
Millaista maitosuklaatäytteen pitäisi olla. Sillä tuolla ohjeella tulee moussea eikä juoksevaa suklaata, kumpaa sen pitäisi olla? Kuumensin kerman ja laiton hyvin hiennonnetun suklaan päälle ja sekoittelin rauhallisesti, sitten siitä tuli moussemaista.
Maitosuklaan pitäisi olla paksuhkoa, koostumukseltaan levitettävää. Liian löysällä täytteellä kääretortun rullaaminen on hankalaa.
Hei, käykö tähän tavallinen maito- ja valkosuklaa? Vai tuleeko olla leivontasuklaata?
Ihan tavallinen maito- ja valkosuklaa käyvät hyvin, ei tarvitse mitään erityistä. Itse käytän yleensä pandaa tai Lidlin suklaita.
Loistava ohje, mutta lisäsin vehnäjauhoja 1dl pohjan ohjeeseen
Hei Kokki3! Kiva kuulla, että ohje miellytti. Vehnäjauhojen lisäämisen kanssa kannattaa olla vähän varovainen, ettei pohjasta tule liian tiivis ja sitkeä. Jos haluat pohjaan hieman napakamman rakenteen, korvaisin itse perunajauhot mieluummin vehnäjauholla, kuin pelkästään lisäisin taikinaan jauhoja.