Kookosbrowniet
15 annosta / 30 - 60 min / helppo
Ainesosat
Pohja
- 100 g tummaa suklaata
- 100 g voita
- 2 munaa
- 2 dl sokeria
- 2 dl vehnäjauhoja
- ¾ tl leivinjauhetta
- ripaus suolaa
Täyte
- 6 dl (noin 500 g) kookoshiutaleita
- 1 tlk kondensoitua maitoa
- 1 tl vanilja-aromia
Kuorrute
- 150 g tummaa suklaata
- 1 rkl rypsiöljyä (ei kylmäpuristettu)
- 2 rkl kookoshiutaleita
Ohjeet
Pohja
Vuoraa suorakaiteen muotoinen vuoka (noin 20 x 30 cm) leivinpaperilla. Kuumenna uuni 175 ℃:seen.
Sulata suklaa ja voi. Vatkaa munat ja sokeri kevyesti vaahdoksi. Sekoita suklaa-voiseos munavaahtoon. Sekoita vehnäjauhoihin leivinjauhe ja suola. Kääntele jauhoseos taikinaan ja kaada taikina vuokaan. Paista noin 20-25 minuuttia tai kunnes reunat ovat asettuneet, mutta keskeltä brownie on vielä pehmeää.
Täyte
Sekoita kookoshiutaleet, kondensoitu maito ja vanilja yhteen. Levitä täyte jäähtyneen pohjan päälle tiiviiksi kerrokseksi.
Kuorrute
Sulata suklaa ja öljy yhdessä. Levitä suklaasula kookoskerroksen päälle. Ripottele pinnalle kookoshiutaleet ja laita jääkaappiin asettumaan vähintään puoleksi tunniksi.
Tein tästä valkosuklaa-/blondieversion tuli ihan sika hyvää! Pystyyköhän tätä pakastaa?
Hieppa! Kiva kuulla. Tämän pitäisi kyllä soveltua ihan hyvin myös pakastettavaksi. Kannattaa pakastaa tiiviissä rasiassa, kookos imee helposti pakkasessa itseensä vieraita makuja.