Paistettu mustikkajuustokakku
15 annosta / yli 60 min / helppo
Ainesosat
Pohja
- 200 g kaurakeksejä
- 75 g voita
Täyte
- 600 g maustamatonta tuorejuustoa
- 200 g creme fraichea
- 1 luomusitruuna
- 1 tl vaniljatahnaa tai 1 rkl vaniljasokeria
- 1¼ dl sokeria
- 4 munaa
- 3 dl mustikoita
Ohjeet
Pohja
Lämmitä uuni 175 °C:seen. Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan (halk. 20 cm). Vuoraa myös vuoan reunat leivinpaperilla. Vuoraa vuoka ulkopuolelta huolellisesti foliolla. Ole tarkka, ettei vuokaan pääse vettä paiston aikana.
Murskaa keksit ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele seos vuoan pohjalle.
Täyte
Mittaa tuorejuusto kulhoon ja pehmitä sitä sekoittamalla hetki. Lisää creme fraiche ja sokeri sekä vanilja. Pese sitruuna huolellisesti ja raasta kuori tuorejuustoseokseen. Purista joukkoon myös sitruunan mehu. Sekoita tasaiseksi. Lisää munat yksitellen, sekoita taikina tasaiseksi aina ennen seuraavan munan lisäystä. Kääntele joukkoon 2 dl mustikoita (jos käytät pakastemustikoita, pyörittele ne 1 rkl perunajauhoa ja sekoita massaan jäisenä). Kaada täyte pohjan päälle. Ripottele pinnalle loput mustikat.
Aseta kakkuvuoka suurempaan uunivuokaan ja täytä vuoka kuumalla vedellä. Nosta vuoat varovasti uunin alatasolle ja paista kakkua 175 °C:ssa noin 55 minuuttia. Tarkkaile kypsyyttä paiston loppuvaiheessa, kakku saa tässä vaiheessa hytistä vielä keskiosasta reilusti. Sammuta uuni ja jätä kakku vielä 20 minuutiksi kypsymään jälkilämmöllä. Anna kakun jäähtyä huoneenlämmössä ja siirrä jääkaappiin vetäytymään muutamaksi tunniksi tai mieluiten seuraavaan päivään.
Kiitos vastauksesta! Aivan mahtava ohje:) kiitos!
<3 kiitos
Montako vuorokautta kakku säilyy jääkaapissa?
Hei Sirpa! Kakku säilyy jääkaapissa noin 3 vrk.
Kuulostaa hyvältä ja vieläpä sellaiselta, jonka voisin toteuttaa maidottomilla raaka-aineilla katsotaan, millainen tulee maidottomana!
Ihana kuulla. Olisipa kiva, jos kertoisit sitten miten onnistui ja mitä tuotteita käytit.
Hei!Hyvän näköinen kakku! Olen tehnyt New York cheesecake ilman vesihaudetta. Mikä ero on vesihauteessa ja ilman sitä paistetussa juustokakussa? Jotkut käyttävät täytteessä myös maissitäekkelystä? Onkohan se tarpeellista?
Hei ja kiitos! Vesihaude pitää lämmön tasaisempana ja uunin kosteana, jolloin kakusta tulee hieman mehevämpi, eikä se halkea pinnalta niin helposti. Maissitärkkelys ei ole välttämätöntä, joskus laitan sitä itsekin, mutta mielestäni rakenne pysyy kermaisempana ilman tärkkelystä.