Tomaatti-basilikajuustokakku
14 annosta / 30 - 60 min / helppo
Ainesosat
Pohja
- 150 g Kantolan Valitut suolakeksejä
- ½ pkt Kantolan Valitut Juusto-, basilika ja tomaatti artesaanilastuja
- 75 g voita tai margariinia
Täyte
- 400 g basilikatuorejuustoa (tai maustamatonta ja ruukku basilikaa)
- 100 g creme fraichea
- 2 kananmunaa
- ½ tl kuivattua valkosipulia
- (suolaa ja pippuria)
- 250 g kirsikkatomaatteja
- tarjoiluun tuoretta basilikaa
Ohjeet
Pohja
Kuumenna uuni 175 asteeseen. Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan (halk. 20 cm). Vuoraa myös vuoan reunat leivinpaperilla. Murskaa suolakeksit ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Taittele artesaanilastut noin 4-5 cm korkeiksi paloiksi. Painele keksimurska vuoan pohjalle ja asettele lastut reunoille, painaen ne keksimurskaan.
Täyte
Sekoita tuorejuusto ja creme fraiche. Jos käytät maustamatonta tuorejuustoa sekoita joukkoon silputtu basilika. Mausta valkosipulilla, suolalla ja pippurilla. Leikkaa tomaatit puoliksi ja ripottele täytteen päälle. Ripottele pinnalle vielä hieman pippuria ja suolaa. Paista kakkua noin 40 minuuttia tai kunnes täyte on asettunut. Anna jäähtyä ja vetäytyä ennen tarjoilua. Voit hyvin tehdä kakun valmiiksi myös edellisenä päivänä. Tarjoile tuoreen basilikasilpun kanssa.
Hei, ihana ohje ja todella maukas!
Minkä merkkistä tuorejuustoa ja ranskankermaa käytit? Minun täytteestäni tuli niin löysää, että lähes kaikki tomaatit valuivat täytteen sisään, ja ulkonäkö oli hieman mitäänsanomaton. Onneksimaku korvasi kaiken kiitos mahtavasta blogista!
Hei Monica! Käytin tähän ihan violaa, creme fraichea en valitettavasti muista. Yhtenä syynä täytteen löysyyteen voi myös olla kananmunien koko, jos ne ovat olleet suuria, täyte voi olla alkuun löysempi. Tässä autta pienemmät kananmunat tai tomaattien hieman varovaisempi asettelukin, jolloin ne jäävät kellumaan täytteen päälle.