Mansikka-raparperijuustokakku
18 annosta / yli 60 min / helppo
Ainesosat
Raparperihilloke
- 1 litra raparperia paloina
- 3 dl sokeria
- 1 vaniljatanko
Pohja
- 400 g Digestive keksejä
- 200 g voita
Täyte
- 600 g maustamatonta tuorejuustoa
- 250 g kermarahkaa (10% rasvaa)
- 1 dl sokeria
- 1 dl maizenaa
- 2 tl vaniljasokeria
- 4 keskikokoista kananmunaa
- 1 dl kuohukermaa
- 3 dl mansikan paloja
Ohjeet
Raparperihilloke
Avaa vaniljatanko ja raaputa siitä siemenet. Laita se kattilaan raparperin ja sokerin kanssa. Keitä noin 10 minuuttia, kunnes raparperit pehmenevät. Poista vaniljatanko ja jätä odottamaan.
Pohja
Murskaa keksit ja sulata voi pohjaa varten. Sekoita voisula keksimurskaan ja painele 24cm irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. Paista pohjaa 175 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Alenna uunin lämpötila 150 asteeseen.
Täyte
Valmista täyte sekoittamalla tuorejuusto, kermarahka ja vanilja tasaiseksi seokseksi. Lisää sokeri ja maizena. Sekoita joukkoon kananmunat yksi kerrallaan. Lisää kerma ja lopuksi raparperihilloke. Kaada puolet seoksesta pohjan päälle. Ripottele väliin noin puolet mansikan paloista. Kaada päälle loput seoksesta ja ripottele vielä pinnalle mansikoita. Paista kakkua noin tunti, kunnes pelkkä keskusta tutisee kevyesti kun heilutat kakkua. Anna jäähtyä uunissa kunnes uuni on viilentynyt. Jäähdytä mielellään seuraavaan
päivään jääkaapissa.
Moi, tein melkein samanlaisen kakun kirjastasi Makeaa. Kakku näytti päältäpäin kypsältä, pinta oli saanut kauniin kullanruskean värin. Yllätys oli kuitenkin ikävä kun leikattiin ensimmäinen pala, täyte valui lautaselle eikä ollut hyytynyt juuri lainkaan. Missähän on voinut mennä vikaan? Maku olisi ollut niin hyvä ja raikas.
Hei Noora! Juustokakut ruskistuvat helposti pinnalta ja väri ei aina kerro kypsyyttä. Varsinkin jos uunissasi on kova ylälämpö, kakku voi saada pintaansa paljonkin väriä. Kypsensitkö kakun täysin kirjan mukaan eli ensin 45 minuuttia, jonka jälkeen annat kakun kypsyä jälkilämmöllä vielä tunnin? Ja kakku asettui jääkaapissa seuraavaan päivään? Kun kakku asettuu jääkaapissa rakenne tukevoituu ja kakun pitäisi pysyä hyvin kasassa, mutta olla silti keskeltä ihanan kermainen ja täyteläinen. Todella harmi ettei kakku onnistunut täysin. Jos teit kaiken ohjeen mukaan, kannattaa tarkistaa uunin lämpötila tai paistaa kakkua hieman pidempään, joskus paistoajat eroavat hieman.
Kylläpä maistui! Ihan mielettömän hyvää!