Appelsiini-marmeladijuustokakku
15 annosta / yli 60 min / keskitaso
Ainesosat
Pohja
- 300 g Piparkakkuja
- 2 rkl sokeria
- 100 g voita
Täyte
- 1½ dl Mackays Orange, Lemon and Ginger marmalade
- 1½ dl sokeria
- 1 dl vehnäjauhoa
- 2 tl vaniljasokeria
- 3 munaa
- 500 g maitorahkaa
- 2 sitruunaa
- 2 dl kuohukermaa
- ripaus suolaa
Ohjeet
Pohja
Kuumenna uuni 160 ℃:seen. Vuoraa noin 22-24 cm:n irtopohjavuoka leivinpaperilla. Murskaa keksit, sekoita joukkoon sokeri ja sulatettu voi. Painele seos irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille (tämä onnistuu parhaiten käyttämällä apuna suorareunaista juomalasia). Paista pohjaa noin 8-10 minuuttia.
Täyte
Erottele munista keltuaiset ja valkuaiset omiin kulhoihin. Sekoita ½ dl sokeria, vehnäjauho, vaniljasokeri, keltuaiset, rahka ja kerma yhteen. Pese sitruunat huolella ja raasta kuoret ohuelti rahkatäytteeseen. Purista täytteeseen myös yhden sitruunan mehu. Vatkaa valkuaiset ja suola kovaksi vaahdoksi. Lisää puolet sokerista ja jatka vatkaamista hetki. Lisää loput ja vatkaa, kunnes sokerikiteet ovat sulaneet ja vaahto on paksua ja kiiltävää. Kääntele vaahto kolmessa osassa rahkatäytteeseen.
Levitä marmeladi pohjan päälle ja lisää täyte. Kypsennä uunissa 15 minuuttia. Ota kakku uunista (tai vedä sitä varovasti hieman uunista ulos) ja kierrä veitsellä noin 1 cm:n päästä reunasta (tämä ehkäisee kakun repeämästä paiston loppuvaiheessa). Jatka paistamista vielä 40 minuuttia. Sammuta uuni ja anna kakun jäähtyä jälkilämmössä vielä 20 minuuttia. Jäähdytä kakkua mieluiten seuraavaan päivään.
Kommentit(0)