Sarjakuvakakku

Sarjakuvakakku

04. 02. 2023
Hauska sarjakuvakakku eli cartooncake on kuin suoraan Aku Ankan sivuilta. Mustat ääriviivat saavat kakun näyttämään piirrokselta.

Sarjakuvakakku toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Dr.Oetkerin kanssa.

Kakku kuin suoraan sarjakuvapiirroksesta? Tämä erehdyttävästi piirrustusta muistuttava kakku on ihastuttanut viime aikoina somessa. Kakun jujuna on vahvat, mustat ääriviivat, jotka saavat kakun näyttämään kaksiulotteiselta.

Kakun valmistaminen on yllättävän helppoa. Sokerimassakuorrute laitetaan kakun päälle osissa, joten sen käsittely on helpompaa, eikä tarvitse jännittää kulmien repeilyä tai ison massan liikaa venymistä. Lisäksi musta kuorrute peittää kaikki pikkuvirheet.

Halusin kakkuun hempeät sävyt, joten värjäsin valkoista sokerimassaa Dr.Oetkerin geeliväreillä. Tässä on sekin hyvä puoli, ettei kaappeihin jää pyörimään avattuja, eri värisiä sokerimassoja.

Kakun pohjana on herkullista banaanikakkua ja täytteenä superhelppoa kinuskivaahtoa ja banaaneja. Sokerimassan alle tuleva kuorrute on maustettu vielä Dr.Oetkerin sitruuna-aromilla, joten se antaa raikkaan pohjan sokerimassalle. Vaihtoehtoisesti voit käyttää vanilja-aromia myös kreemiin, mutta sitruuna antaa sille kyllä kivan säväyksen.

sarjakuvakakku
sarjakuvakakku

Muutama pikkuivinkki kakun valmistukseen ja onnistuneeseen lopputulokseen.

  1. Käytä pohjassa neutraalin makuista öljyä, kuten rypsi tai auringonkukka. Älä valitse kylmäpuristettuja öljyjä makeisiin kakupohjiin, sillä niissä on vahva maku.
  2. Valitse kakkuun kypsiä banaaneja, jolloin ne ovat makeita ja antavat pohjaan mehevyyttä.
  3. Leikkaa pohja kolmioksi niin, että kahden oikeinpäin olevan kolmion välissä on yksi väärinpäin, jotta hukkapaloja ei juuri synny.
  4. Kuorrutekreemissä voin on oltava kunnolla huoneenlämpöistä. Kylmästä voista tulee kova ja tiivis kreemi, jota on mahdoton levittää kakun päälle.
  5. Käytä sokerimassan kaulimisessa apuna tomusokeria tai maissitärkkelystä, ettei massa jää alustaan kiinni.
  6. Kuorruta kakku osissa, pienempiä sokerimassapaloja on helpompi hallita ja rajat jäävät ääriviivojen alle peittoon.
  7. Värjää musta kuorrute ensin kaakaolla tummaksi, jotta saat tummemman värin pienemmällä määrällä väriainetta.
sarjakuvakakku
cartoon cake

Sarjakuvakakku

10 annosta / yli 60 min / keskitaso

Ainesosat

Pohja

  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl Dr.Oetker soodaa
  • ½ tl suolaa
  • 1 tl kanelia
  • ¾ dl öljyä
  • 2 kypsää, isoa banaania
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl Dr.Oetker vanilja-aromia
  • 1 muna
  • 1 dl maustamatonta jogurttia

Täyte

  • 1 dl kinuskikastiketta
  • 125 g mascarponetuorejuustoa
  • 1 banaani

Kuorrute ja koristelu

  • 150 g voita
  • 4 dl tomusokeria
  • 2 rkl maitoa
  • 1 tl Dr.Oetker luontaista sitruuna- tai vanilja-aromia
  • 3 rkl Dr.Oetker leivontakaakaota
  • 500 g Dr.Oetker valkoista sokerimassaa
  • Dr.Oetker geelivärejä (mustaa, keltaista, punaista)

Ohjeet

Pohja

Vuoraa vuoka (20 x 30 cm) leivinpaperilla. Kuumenna uuni 175 ℃:seen.

Sekoita vehnäjauhot, sooda, suola ja kaneli yhteen. Soseuta banaanit ja sekoita ne yhteen öljyn, sokerin, vaniljan, munan ja jogurtin kanssa. Sekoita nesteet jauhoseokseen. Kääntele taikina tasaiseksi, älä kuitenkaan sekoita liikaa, ettei taikinaan muodostu sitkoa.

Kaada taikina vuokaan ja paista uunissa noin 20 minuuttia tai kunnes kakkuun painettuun puutikkuun ei tartu enää raakaa taikinaa. Jäähdytä pohja. Leikkaa jäähtyneestä pohjasta kolme samankokoista, tasakylkistä kolmiota.

Täyte

Mittaa kylmä kinuskikastike ja mascarpone kulhoon. Vatkaa paksuksi vaahdoksi. Aseta ensimmäinen pohja tarjoilualustalle ja levitä päälle puolet täytteestä. Leikkaa päälle banaaninsiivuja. Nosta seuraava pohja päälle ja toista sama uudelleen. Nosta viimeinen pohja kanneksi.

Kuorrute ja koristelu

Vatkaa huoneenlämpöinen voi vaaleaksi vaahdoksi. Siivilöi joukkoon tomusokeri. Lisää maito ja aromi ja vatkaa vielä muutama minuutti. Ota noin 1½ dl kuorrutetta sivuun ja värjää se ensin kaakaojauheella ja sitten mustalla geelivärillä mustaksi. Siirrä musta kuorrute pursotinpussiin.

Levitä värjäämätön kuorrute kakun päälle tasaiseksi kerrokseksi.

Värjää 250 g valkoista kuorrutetta keltaisella geelivärillä vaalean keltaiseksi. Värjää noin 200 g valkoista massaa pienellä määrää punaista väriä vaaleanpunaiseksi. Kauli keltaisesta massasta kaksi kakun kylkien kokoista levyä ja aseta levyt paikoilleen. Kauli vaaleanpunaisesta massasta kakun päädyn kokoinen levy ja aseta se paikoilleen. Tee vielä kakulle kansi vaaleanpunaisesta massasta. Kannen massa saa roikkua reunojen yli. Leikkaa ylimääräiset reunat aaltoileviksi. Muotoile vielä valkoisesta ja vaaleanpunaisesta massasta suikaleet kakun kerroksiksi (saat kiinnitettyä ne keltaisen massan pintaan pyyhkäisemällä suikaleita veteen kastetulla sormella tai pensselillä). Lisää vielä valkoisesta massasta kakun päälle "pursotus" ja vaaleanpunaisesta sydän.

Viimeistele kakku pursottamalla mustaa kuorrutetta kakun ääriviivoiksi.

Yhteistyössä

droetker logo

Kategoriat

Täytekakut Yhteistyö

Avainsanat

banaani kinuski

Kommentit(0)

  

Samankaltaisia kirjoituksia