Cookies and cream -croissantit
8 annosta / 30 - 60 min / helppo
Ainesosat
Pohja
- 8 croissanttia
- Täyte
- 250 g mascarponetuorejuustoa
- 2 dl vispikermaa
- 2 rkl tomusokeria
- 1 pkt Kantolan Ballerina vaniljakaakao&merisuola -keksejä
- 2 prk Jacky kaakaovanukasta (ruskea purkki)
Kuorrute
- 145 g Panda tummaa suklaata
- ½ pkt Kantolan Ballerina vaniljakaakao ja merisuola -keksejä
- (sormisuolaa)
Ohjeet
Halkaise croissantit ja leikkaa kansi irti.
Mittaa mascarpone, kerma ja tomusokeri kulhoon. Vatkaa kuohkeaksi, paksuksi vaahdoksi. Jauha ½ pkt Ballerinakeksejä hienoksi jauheeksi. Lisää keksijauhe ja kaakaovanukas mascarponevaahtoon vatkaa nopeasti tasaiseksi ja siirrä pursotinpussiin. Pursota täyte croissantpohjille. Murskaa loput kekseistä veitsellä karkeaksi rouheeksi. Ripottele keksimurskaa täytteen päälle.
Sulata suklaa ja kasta kansi kevyesti suklaasulaan. Nosta kansi croissanttien päälle ja viimeistele keksimurskalla ja halutessasi ripauksella sormisuolaa.
Moikka! Ajattelin laittaa tätä kakun väliin. Osaatko sanoa riittääkö 20cm kakun kahteen väliin? Ja tarvitseeko täyte liivatetta jos pohja on voikakkupohja?
Moi Jessica! Riittää hyvin kahteen väliin, eikä tarvitse liivatetta. Kunhan vatkaat mascarpone-kermaseoksen napakaksi ennen suklaavanukkaan lisäämistä.